Ramazan Bayramı ne zaman? | Ramazan Bayramı kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramı ne zaman | Ramazan Bayramı kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 10:16

Ramazan ayının sonuna doğru gelirken herkes ‘Ramazan Bayramı ne zaman?’ diye merak etmeye başladı. Ramazan ayından hemen sonra başlayan Ramazan; veya Şeker Bayramı arefe günü yarım gün olmak üzere devamındaki 3 gün tatil olacak. Peki Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Haberin Devamı

Ramazan ayını bitirmek üzere olduğumuz şu günlerde herkes Ramazan Bayramı’nın ne zaman olduğunu merak ediyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın son iki günü hafta sonuna denk geliyor. Arefe ile birlikte çalışanlar toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

İŞTE 2015 RAMAZAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ:

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı Arefe, 16 Temmuz Perşembe (Tam gün tatil)

Ramazan Bayramı 1. Gün, 17 Temmuz Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün, 18 Temmuz Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün, 19 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı ise 24 Eylül 2015’te olacak.


RAMAZAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arefedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır.

Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder. Ramazan Bayramı, Hicret'in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlandı.Bu bayramda yapılması gereken tüm törenler ve ibadetler Hz.Muhammed tarafından düzenlendi. İlk ramazan bayramıyla ilgili işlemler de onun tarafından yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!