Keita 'Kurşun Top'a aday

Güncelleme Tarihi:

Keita Kurşun Topa aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 15:28

Fransa'da "Altın Top"un tersine en kötü performans sergileyen oyunculara verilen "Kurşun Top" ödülü için Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Kezman ve Galatasaraylı Keita'nın adı adaylar arasında geçiyor.

Haberin Devamı

Goal.com'un haberine göre; Türkiye'yi kendine hayran bırakan Keita, Fransa'daki performansı nedeniyle "Kurşun Top"a aday gösterildi.

Dünyada her yıl en yüksek performansı gösteren futbolcuya verilen "Altın Top" ödülünün bir parodisi olarak en kötü oynayan futbolcuya atfedilen "Kurşun Top" aday listesinde Galatasaraylı Abdul Kader Keita'nın yanısıra Parin Sanit Germain'den kiralık olarak gittiği Zenit'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Mateja Kezman'ın da adı geçiyor.

Les Cahiers du Football dergisince geleneksel olarak her yıl, sezonun en kötü futbolcusuna lâyık görülen ödül için Keita'nın da adının geçmesinde, Fildişili futbolcunun, Galatasaray'a transfer olmadan önce Lyon'da çok kötü bir performans sergilemesinin önemli bir etmen olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Paris St-Germain'in ardından Zenit'te de kelimenin tam anlamıyla berbat bir sezon geçiren Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Mateja Kezman'sa, "Kurşun Top"u almaya en yakın isim olarak zikrediliyor.

"Kurşun Top" için adı geçen futbolcular şunlar:

Mateja Kezman (PSG ve Zenit), Abdel Kader Keita (Lyon ve Galatasaray), Stefan Babovic (Nantes ve Feyenoord), Mustapha Bayal (Saint-Etienne), Stéphane Dalmat (Sochaux), Nicolas Dieuze (Grenoble), Fred (Lyon ve Fluminense), Ivan Klasnic (Nantes ve Bolton), Luigi Pieroni (Valenciennes), Diego Placente (Bordeaux) et Elliot Grandin (Marseille ve Grenoble).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!