Kayseri'de ilk resmi at yarışı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride ilk resmi at yarışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 13:05

Kayseri'de ilk kez resmi at yarışı düzenlendi. 25 ve 20 kilometre üzerinden soğuk ve sisli havada yapılan Dayanıklılık Kupası'na 5 ilden 15 at ve binicisi katıldı.

Haberin Devamı

Talas Belediyesi ile Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Atlı Dayanıklılık Kupası, Talas ilçesindeki Akçakaya-Reşadiye-Derevenk-Endürlük güzergahında yapıldı. Saat 09.00'da Talas Belediye başkanı Rifat Yıldırım'ın verdiği startla başlayan ilk resmi binicilik kupasına İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri ve Nevşehir'den 15 Arap atı katıldı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçede halen 4 at çiftliği bulunduğunu, Kapadokya'nın bir uzantısı olan Kayseri'de atçılık faliyetlerinin son yıllarda hızlandığını, açılan at çiftlikleri sayesinde bölgede atçılığın ve biniciliğin geliştiğine dikkati çekti.

Ali Dağı eteklerindeki güzergahta yapılan dayanıklılık kupasına katılan atlar ve jokeyleri Dağlar (Yunus Cıbır), Mirliva (Erkan Demir) Toros (Sıtkı Doğuşlu) Sisli Kır(Mustafa Veziroğlu), Kapadokyalı (Hakkı Yazıcı), Parlak (Sergen Altun), Altay (Alp Kayserili), Ayaş (Mehmet Şibik), Şekercik (Dilek Çelik), Pamira (İbrahim Suat) Bade (Sergen Güner) Yıldız (Fikret Şahin), Ceylan (Mustafa Sününbiye) Majestik (Ali Karanfil), ve Yaren (Aslıhan Centilmen), sisli havaya ve dondurucu soğuga karşın belirlenen parkuru tamamlamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Binicilik İl Temsilcisi ve Doru At Çiftliği sahibi Murat Soygüllücü, "Kayseri'de atcılık ve at sporları giderek yaygınlaşıyor. Hatta, çevremizdeki ilçe ve illerle birlikte Kayseri bu konuda bir cazibe merkezi haline geldi. Binicilik Federasyonumuzun çabası, Talas Belediyesinin desteğiyle ilk kez resmi bir yarış gerçekleştirildi. Bundan böyle bu tür müsabakaların sayısını artıracağız" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!