Kayak zevkine lodos darbesi

Güncelleme Tarihi:

Kayak zevkine lodos darbesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Erciyes Kayak Merkezi'nde, dün başlayan şiddetli lodos, yeni yılı kayak yaparak karşılamak isteyenleri uzun pistlerden mahrum etti.

2 bin 250 metre yükseklikteki Erciyes Kayak Merkezi'nde, dün başlayan şiddetli lodos, pistlerdeki karın dağılarak erimesine yol açtı.

Yılbaşı tatili için Erciyes'teki tesisleri dolduran kayakseverler, pistlerdeki kar sorunu nedeniyle uzun pistlerde kayak yapmanın zevkinden mahrum kalırken, sadece alt istasyonlarda kayabiliyorlar.

Erciyes Kayakevi yetkilileri, pistte en yüksek kar kalınlığının 30-40 santimetre civarında olduğunu söylediler.

Sarıkamış'ta kar tatili

Bayramdan bir hafta önce yağmaya başlayan kar yağışı, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 70 santimetreye ulaşmasını sağladı. Bayram ve yılbaşı tatili nedeniyle Sarıkamış'ı tercih eden kayakseverler, otelleri doldurdular. Bayram süresince havanın güneşli ve pistlerin kayak yapmaya elverişli olması, kayakçıları sevindirdi. Bu arada, Toprak, Dedeman ve Doğuş Holding'in yatırımı olan otellerin yapımının tamamlanmasıyla Kayak Merkezinin potansiyelinin daha iyi değerlendirileceği bildirildi. Messa Turizm Şirketi tarafından 51 adet villa yapımına başlanan ve sarıçam ormanlarıyla çevrili Sarıkamış Kayak Merkezi, pistlerinin uzunluğunun yanı sıra kayağa çok elverişli ''Kristal Kar''a sahip olmasıyla da dikkati çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!