Kartal'a kupa şoku: 5-3

Güncelleme Tarihi:

Kartala kupa şoku: 5-3
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


İsmail ER
Haberin Devamı

Türkiye Kupası finalinde F.Bahçe’nin rakibi G.Birliği

Beşiktaş direklere takıldı. Çok kaçırdı. Fevzi penaltı kurtardı. Ferdi, Nouma kırmızı kart gördü. Kartal ligden sonra G.Birliği'ne kupada da boyun eğdi.

120 dakika içinde Nihat ve Thomas fileleri birer kez havalandırdı. Seri penaltılarda Patrick devleşti. Başkent temsilcisi 14 yıl sonra finale adını yazdırdı.

Beşiktaş şokta..

Ligde ve kupada şampiyonluk kovalayan siyah beyazlılar fırtına gibi başladığı Türkiye Kupası yarı final maçında penaltı atışları sonrası G.Birliği'ne boyun eğdi.. Kartal, bundan önce bu kupada 4 defa elediği rakibine bu sefer teslim olurken, kaleci Patrick kalesinde adeta devleşti, G.Birliği'ni finale çıkaran isim oldu: 5-3.

DAKİKA 13: Ahmet'ten aldığı pasla soldan ceza alanına giren İbrahim yerden sert vurdu. Top direği sıyırarak auta gitti.

DAKİKA 32: İbrahim'den aldığı pasla penaltı noktası üzerinde buluşan Ahmet'in rövaşatasında, top direğin dibinden dışarı gitti.

DAKİKA 45: Ümit ile duvar pası yapan Phiri'nin ceza alanı içinden şutunda, kaleci Fevzi son anda yatarak topu kornere attı. İlk yarı golsüz kapandı.

DAKİKA 67 (GOL): Nouma'nın sol çarpraza pasında topla buluşan İbrahim soldan ortaladı. Arka direk çarprazında iyi yükselen Nihat kafayı vurdu. Top ağlara gitti ve Beşiktaş öne geçti: 1-0.

DAKİKA 72 (PENALTI): Thomas'ın sol çarprazdan serbest vuruşunda Babangida kafayla aşırdı. Topla buluşan Ferdi, altıpasın sağ köşesinde Bayram'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Phiri'nin vuruşunda Fevzi yatarak topu çeldi, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

DAKİKA 77: Gelişen Beşiktaş atağında Nihat sert vurdu. Top üst direkten döndü, dönen topa Nouma vurdu. Patrick mükemmel bir kurtarışla topu çeldi.

DAKİKA 79 (GOL): G.Birliği'nin Polonyalı yıldızı Thomas Beşiktaş kalesine yaklaşık 30 metreden mükemmel bir vuruş yaptı. Top ağlarda kaldı: 1-1.

DAKİKA 100: G.Birliği'nden Ferdi rakibine sert girince ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

DAKİKA 102: G.Birliği gole çok yaklaştı. Kontraatakta Ümit Karan ceza sahası içinde topla buluştu. Vuruşunda kaleci Fevzi ve defans gole izin vermedi.

DAKİKA 119: Beşiktaş'ın hırçın oyuncusu Nouma, Thomas'a orta sahada kafa atınca maçın hakemi Erol Ersoy, Fransız futbolcuya direkt kırmızı kart gösterdi.

Seri penaltılarda ise G.Birliği Thomas, İsmail G., İdris ve Tolga ile sevinirken, Beşiktaş, Mehmet ve Ali Eren gol kaydetti. Bu sonuçla G.Birliği finale yükseldi.

BEŞİKTAŞ - G.BİRLİĞİ

HAKEM

Erol Ersoy (**)

Münir Takpak (**)

Baki Akkın (**)

SARI KART

Dk.25 Tolga

Dk.65 Thomas

Dk.85 Ali Eren

Dk.90 Ü. Karan

KIRMIZI KART

Dk.100 Ferdi

Dk.119 Nouma

PENALTILAR

BEŞİKTAŞ

Mehmet (+)

Yasin (-)

Ali Eren (+)

Fazlı (-)

G.BİRLİĞİ

Thomas (+)

İsmail G. (+)

İdris (+)

Tolga (+)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!