Kartal pençesi

Güncelleme Tarihi:

Kartal pençesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 00:00

Sakat oyuncularının çokluğu nedeniyle sıkıntılar yaşayan Beşiktaş, Polonyalı rakibi önünde devreyi 44-32 yenik kapadı. 2. devrede Reese-Cevher-Thomas üçlüsüyle Anwil’i sahadan sildi, ULEB’de iddiasını arttırdı.

ULEB Cup B Grubu’nda yer alan Beşiktaş Cola Turka, konuk ettiği Polonyalı rakibi Anwil Wloclawek önünde inanılmaz bir galibiyete imza attı: 74-71. Barış Özcan ve Barış Güney’in sakatlığı yanında maç içinde Thomas’ın sakatlığı eklenince siyah beyazlı takım, zor anlar yaşadı. İlk periyotta başa baş bir oyun seyredildi. Reese ve Arda’nın sayılarına Thomas’ın katkıları gelince, ilk çeyrek 26-22 Beşiktaş lehine gelişti.

İkinci bölümde Polonya ekibi çok sert bir savunma ortaya koydu. Adeta çemberi siyah beyazlılara kapattılar. Hajric ve Soskic’in basketleriyle hızlı bir tempo yakalayan Anwil, göze hoş görünen bir oyun sergileyerek bu çeyrekte 6 sayı atabilen Beşiktaş karşısında 12 sayılık farkla devreyi önde kapadı: 44-32.

Sadece 7 sayı attı

Üçüncü periyotta Beşiktaş’ın yapabileceği tek şey vardı; Sert savunma ve geriye iyi koşma. Murat Didin de takımını sahaya tam saha baskılı bir savunmaya yöneltti. Reese, Cevher ve Thomas’la hem isabetli atışlar bulup hem de hızlı basketbol oynayarak Polonya temsilcisini adeta sahadan sildiler. Ve bu periyodu da 56-54 önde kapadılar. Son bölümde Thomas’ın sakat sakat oynaması yanı sıra eksik kadrosuna karşın Beşiktaş, sert savunmasını devam ettirdi ve rakibine son bölümde 7 sayı attırdı. Reese-Cevher-Thomas üçlüsü skor olarak Beşiktaş’ı taşımaya devam etti.

İnsanüstü mücadele

Sonuçta, Beşiktaş devrede 12 sayı yenik duruma düştüğü maçta 74-61’lik skorla 4. maçında 2. galibiyetine ulaştı. Bu maçı kazandıran faktörlere gelince... Murat Didin’in usta koçluğu, Cevher’in 16 sayı, 10 ribaund ve 2 blokluk müthiş performansı, Reese’in takımını iyi yönetmesi, Thomas’ın sakat olmasına karşın verdiği insanüstü mücadele, Erkan Veyseloğlu’nun katkısı ve Beşiktaş takımının kazanma inancını sayabilirim... Burada bir paragraf da kondisyoner Aydın Demiröz’e açmak gerekiyor. Bu eksik kadronun 3. ve 4. periyotlarda verdiği inanılmaz mücadelenin arkasında yatan isimdi Demiröz...

Öte yandan grubun diğer karşılaşmalarında Ventsplis, Snaidero’yu 77-74, FMP Zeleznik de Strasbourg’u 79-78 yendi.

BEŞİKTAŞ-A.WLOCLAWEK

l SALON: BJK Akatlar

l
HAKEMLER: Carl Jungebrand (***) (Finlandiya), Boris Ryzhyk (***) (Ukrayna), Milan Brziak (***) (Slovakya)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Reese (***) 16, Erkan (***) 11, Thomas (***) 12, Cevher (****) 16, Sales (*) 2, Arda (**) 9, Ostojic (**) 8, Barış (*), Umutcan (*), Derya (*), Levent (*), Arin (*)

ANWIL WLOCLAWEK: Dickel (**) 4, Pluta (**) 10, Jahovics (**) 13, Hajric (***) 15, Grudzinski (*) 2, Pelkic (**) 5, Soskic (**) 6, Woloszyn (**) 6, Parmer (*), Michalski (*)

l
1.PERİYOT: 26-22, l DEVRE: 32-44 (Anwil lehine), l 3.PERİYOT: 56-54
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!