Kartal havalandı

Güncelleme Tarihi:

Kartal havalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2006 00:00

Siyah beyazlılar ligin flaş takımı Casa Ted karşısında 19 top kaybı yaptı. Bu açığını ribaundlardaki 46-25’lik üstünlük ile kapadı. Reese, Cevher ve Thomas üçlüsüyle de sonuca gitti.

BEKO Basketbol Ligi’nde Beşiktaş Cola Turka, deplasmanda CASA TED Kolejliler’i 64-60 yenerek 4. sıraya yerleşti. Atatürk Spor Salonu’nun organizasyon sebebiyle kapalı olması, karşılaşmanın Aski Spor Salonu’nda oynanmasını gerektirdi. Bugüne kadar tüm maçlarını Atatürk Spor Salonu’nda oynayan CASA TED Kolejliler için bu bir dezavantaj oldu. Beşiktaş da bu avantajı iyi kullandı. Koç Murat Didin karşılaşmayı kazanmak için çok ciddi tedbirler almıştı. Oyunun temposunu düşürdü. Pota dibinde ribaund üstünlüğü olan Kolejliler’in yabancıları Hansen ve Davis ile oyun kurucu Green’e tedbirler aldı. Kombine savunma yaptırarak ortalama 80 sayıyla oynayan rakibini 60 sayıda tuttu, oyunun genelinde de takımını iyi yönetti. Sonuçta ribaundlarda 46’ya 25 gibi büyük bir üstünlük elde ederken, Kolejliler üç sayıda yüzde 20, orta mesafe şutlarında yüzde 42 ve yakın mesafe şutlarında yüzde 50’lik gibi düşük bir yüzdeyle oynadı. Siyah beyazlılarda sakatlığı geçen Thomas, 21 sayı, 5 ribaund ve 4 asistle galibiyetin mimarıydı. Reese ise takımını hem iyi yönetti hem de attığı sayıların yanında aldığı 11 ribaundla dikkati çekti. Oyuna en büyük katkıyı veren oyuncu ise Cevher’di. 16 sayı 9 ribaundla oynayarak takımını rahatlattı.

7’de 0 attı

CASA TED Kolejliler tarafına baktığımızda oyunun temposunu bir türlü yükseltemediler. Bunun nedeni, 25 ribaundda kalmalarıydı. Green’in faul problemine girmesi oyun düzenlerini bozdu. Mecburen Kolejliler antrenörü Hasan Özmeriç yeni yabancıları Shields’i oyuna sürdü. Bu oyuncu 0/7 şut atarak yenilgiyi adeta hazırladı. Beşiktaş’ta bu galibiyete rağmen 3 tane olumsuzluk vardı. Birincisi 19 top kaybı, ikincisi önemli dakikalarda baskıya karşı top çıkaramamaları, üçüncüsü ise Cevher, Reese ve Thomas’ın dışında sayı olarak oyuna katkıda bulunacak oyuncunun olmamasıydı.

l SALON: ASKİ

l HAKEMLER: Emin Moğulkoç (***), Serkan Emlek (***), Alper Özgök (***)

CASA TED: Green (**) 9, Barış (**) 9, Davis (***) 23, Ömer (*), Hansen (***) 12, Berent (*) 3, Shields (*), Nezih (**) 4

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Reese (***) 14, Barış (*), Arda (*) 2, Thomas (***) 21, Sales (*) 2, Derya (*), Erkan (**) 6, Cevher (***) 16, Erdal (**) 3, Levent (*)

l
1. PERİYOT: 19-14 DEVRE: 32-30 (Beşiktaş) l 3. PERİYOT: 44-48

l
BEŞ FAUL ALAN: 39.58 Berent
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!