Kartal ezip geçiyor: 5-1

Güncelleme Tarihi:

Kartal ezip geçiyor: 5-1
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2003 00:31

Chelsea'yi yıkan siyah beyazlılar, sahaya 5 asından yoksun çıktı. Şok gole rağmen bozulmadı. Galibiyete kolay ulaştı. Zirvedeki yerini korudu. Ligin en çok gol atan takımı oldu.

BEŞİKTAŞ sezon başındaki zafer düşüncelerini Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’ndeki davranışları ile belirledi. Kartal her maça kazanmak için çıkıyor. Siyah beyazlı beyinler ve kramponlar olumlu ve güçlü. Önce futbolun anavatanı İngiltere'de Chelsea önünde şov yapan siyah beyazlılar dün Elazığspor önünde ilk yarıda kalitesi düşük oyun sergilerken, ikinci yarıda Ahmed Hassan'ın girmesiyle canlandı.

Mısırlı prens, nedense Rumen hocanın gözüne giremiyor. Oynadığı her maçta gol atıyor, attırıyor. Futbol Şube Sorumlusu Yıldırım Demirören, Kıvanç Oktay'ın maç öncesi tedirginliği yüzlerinden okunuyor, Lucescu'nun etrafa negatif elektrik yayması dikkat çekiyordu. Nasıl panik yapmasın Giunti, Zago, Cordoba, Pancu, İbrahim gibi yıldızlar İstanbul'da bırakılmıştı.

İlhan devrede

Hakem İsmet Arzuman'ın düdüğü ile gözler saha içine çevrildi. Elazığspor forvete yönelik görev yapan Effa ile oyuna ağırlığını koyarken üçüncü dakikada şok gol geldi. Kornerden Ramazan'ın ortaladığı topu Emre, Ronaldo, Ahmet Yıldırım'ın arasından sıyrılan Yunus altı pasın içinde kendisine ikram edilen topu rövaşata ile filelere gönderdi: 1-0.

Tribünlerden davul zurnalı halaylar başlarken, Beşiktaşlı futbolcular adeta kamçılanmış at gibi koşmaya başladılar. 17'nci dakikada Serdar soldan çalımlarla ceza çizgisine kadar girdi, altı pas içerisine yaptığı ortaya İlhan kafa vurarak skoru eşitledi: 1-1.

Gol sağanağı

22’nci dakikada Sergen sol ayağının dışı ile sağ kanattan koşan Yasin'e nefis pas çıkarttı. Bu oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topu defansa rağmen penaltı noktasına doğru uzattı. İlhan zorlanmadan sağ ayağı ile topu filelere gönderdi: 2-1. 44'üncü dakikada sol kanattan Tümer'in ortasını ceza alanı içersinde eli ile kontrol eden Ümit'in hareketine Sergen ve Emre Aşık penaltı itirazında bulunmasına rağmen hakem İsmet Arzuman, 'Hayır kafası ile topa müdahale etti' yorumunu yaparak ilk yarının bitiş düdüğünü çaldı.

İkinci yarıda Ahmed Hasan ve Ahmet Dursun dopingi ile başlayan Beşiktaş peş peşe goller yakaladı. 53’üncü dakikada İlhan'ın ustaca uzattığı asistini takip eden Ahmed Hassan aynı güzellikte sağ ayağının dışı ile fileleri havalandırdı: 3-1.

59’uncu dakikada Elazığspor defansı şaşkınlığını üstünde taşırken Sedat'ın kendi kalesine attığı gol farkı açtı: 4-1. Admed Hassan, Ahmet Dursun'un 80. dakikada vuramadığı topa ayak koydu, oyuna sonradan girip 2 gol attığı maçların bir benzerini yaşattı: 5-1.

Beşiktaş rakip kim olursa olsun takımda hangi oyuncu oynarsa oynasın kazanmasını biliyor. Çünkü eldeki malzeme güçlü.


STAT: Atatürk


HAKEMLER: İsmet Arzuman (7),

Serkan Gencerler (7), Hayati Doğan (7)



GOLLER: Dk.3 Yunus, Dk.18 ve Dk.23 İlhan, Dk.52 ve Dk.80 A.Hassan, Dk.58 Sedat (k.k)

SARI KARTLAR: Dk.58 Sedat, Dk.58 Emre, Dk.67 Ümit



ELAZIĞ


König (4)

Hacı Arif (5)

Ümit (5)

M.Marangoz (6)

(Dk.75 Mehmet 5)

Ramazan (5)

Sedat (5)

Yunus (6)

Eren (5)

(Dk.46 Ercan 5)

Da Silva (5)

(Dk.64 Halit 4)

Effa (6)

Cem Yanık (5)



T.D: M.MİTROVİÇ


BEŞİKTAŞ


Ramazan (5)

Emre (6)

Ronaldo (7)

A.Yıldırım (7)

Kaan (6)

Tayfur (7)

(Dk.62 Ü.Aydın 5)

Yasin (7)

Tümer (8)

Serdar (7)

Sergen (8)

(Dk.46 A.Hassan 9)

İlhan (9)

(Dk.56 A.Dursun 7)



T.D: M.LUCESCU

Notlar

100 çocuğa sünnet

BEŞİKTAŞ
Kulübü tarafından, depremzede 100 çocuk sünnet ettirildi. Bingöl Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle Beşiktaş'ın kuruluşunun 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklardan 100'üne sünnet töreni düzenlendi. Sünnet olan çocuklara birer çeyrek altın hediye

eden Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş ise, diğer spor kulüplerini de depremzede ailelere yardım yapmaları çağrısında bulundu. Beşiktaş forması giyerek erkekliğe ilk adım atan çocuklar, Bingöl Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince sünnet edildi. Çocuklara, giyecek ve eğitim yardımı yapıldı.

Sürpriz kadro

SİYAH beyazlılar sahaya 5 as futbolcusundan yoksun olarak çıktı. Cordoba, Zago, Giunti, Pancu ve İbrahim kadroda yer almadılar. Bu futbolcuların yerine kalede Ramazan, savunmada Ahmet Yıldırım, sol kanatta Serdar ve orta sahada Tümer ile Yasin görev yaptılar.

Chelsea moral buldu

ŞAMPİYONLAR
Ligi grup maçında çarşamba akşamı Beşiktaş'a boyun eğen Chelsea, Middlesbrough deplasmanında moral buldu. Mavi beyazlılar, 17. dakikada Eidur Gudjohnsen ile öne geçti. Ev sahibi takım Szilard Nemeth'le cevap verdi. Arjantinli yıldız Hernan Crespo, 88. dakikada son sözü söyledi ve takımına 3 puanı getirdi: 2-1

Tribünde gerginlik

GÜZEL
bir havada 16 bin kapasiteli Elazığ Atatürk Stadı'nda 10 bine yakın Elazığspor taraftarı, 500 kadar da Beşiktaş taraftarı takımlarını destekledi. Elazığ-Beşiktaş maçında 900 güvenlik görevlisi görev aldı. Taraftarlar stada çık sıkı bir aramadan sonra sokuldu. Ancak ikinci yarıda her iki takım taraftarının sözlü saldırıları ortalığı gerdi. Polis olaya müdühale etti ve büyümesi muthemel olayları önledi.

Sergen ve Ahmet Dursun’a TAŞ attılar

BEŞİKTAŞ
'ta Sergen Yalçın ve Ahmet Dursun'un saha içeriside yere düşüp, sakatlık geçirmeleri paniğe neden oldu. Futbolcular sahaya çıktığı sırada trübünlerden gelen bir taş Sergen'in sırtına isabet etti. Taş geldikten sonra yere çöken yıldız oyuncu tedaviden sonra takımıyla birlikte sahaya çıktı. Devre arasında oyun alanında ısınırken tribünden atılan bir cisim Ahmet Dursun'un başına isabet etti. Kendini yerde bulan Ahmet'e ilk müdahale yapıldı. Ancak durumunun endişe verici olmadığı anlaşıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!