Kartal devler Ligi'nde 3-0

Güncelleme Tarihi:

Kartal devler Liginde 3-0
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş, ağırlığını genç futbolcuların oluşturduğu kadrosuyla çıktığı Sakaryaspor karşısında rahat bir oyun sergiledi ve Nihat (2) ve Serdar'ın golleriyle fark koştu. Bu skorla Sakaryaspor'un ligden düşmesi kesinleşti.

İlk 11'de 4 genç

Teknik direktör Feldkamp'ın Savaş, Yasin, Nihat, Aydın gibi gençleri ilk 11'e sürdüğü karşılaşmada ilk gol 24. dakikada Serdar'dan geldi. İlk yarının skorunu 42. dakikada Nihat'ın attığı gol 2-0 olarak belirledi. İkinci yarıya da hızlı giren Kartal üçüncü golünü de Nihat'la buldu.

STAT: İnönü

HAKEMLER: Ünsal Çimen (***), Timur Tekinaslan (***), Hulisi Aldanç (***)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (***)-Ali Eren (****), Sellami (**), Alpay (****)- Savaş (**) (Dk.46 Erkan **) (Dk.84 Mutlu), Tayfur (**), Mehmet (*), Yasin (****), Serdar (**)- Aydın (***) (Dk.89 Hikmet), Nihat (****)

YEDEKLER: Hakan- Ertuğrul, Hüseyin

SAKARYASPOR: Kingston (*)- Bodea (*), Nikolovski (*), M.Ali (*) (Dk.51 Hasan **)- Sinan (*), Kadir (*), Yusuf (*) (Dk.51 Yasin *), Hüseyin (**), Timuçin (*)- Aygün (*), Strizu (*) (Dk.51 Selim *)

YEDEKLER: Ünal- Murat, Mustafa, Sefer

GOLLER: Dk.24 Serdar, Dk.42 ve 52 Nihat

Beşiktaş, ligin bitimine bir hafta kala, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele etmeye hak kazandı. Siyah beyazlılar sahasında konuk ettiği ve düşme hattında bulunan Sakaryaspor'u 3-0 yenerek son haftaya takipçisi F.Bahçe'nin 5 puan önünde girdi.

Orta alanda Yasin'in geliştirdiği kontratakta Mehmet savunmayı aşırtarak nefis bir orta yaptı, Nihat'ın kafa vuruşunda top auta çıktı.

24. dakikada Beşiktaş öne geçti. Mehmit'in soldan kullandığı korner atışını Sakarya defansı seyretti, Yasin'in kafa vuruşunu Serdar çizgi üzerinde tamamladı: 1-0.

Sakaryaspor tehlikeli oldu. Sağ kanattan Yusuf'un ortasını takip eden Hüseyin sert bir kafa vurdu. Kaleci Fevzi nefis bir plonjonla topu kornere çeldi.

42. dakikada fark ikiye çıktı. Sahanın yıldız oyuncularından Yasin orta alanda adeta şov yaptı, takım arkadaşı Nihat'a ‘‘Al da at’’ dercesine bir pas uzattı. Nihat'ın çaprazdan vuruşunda top ağlarla buluştu.

Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. Erkan'ın sağ kanattan kullandığı taç atışını takip eden Nihat, Sinan ve Bodea'nın arasından girdi, sert şutunu kaleci Kingston ağlardan çıkardı: 3-0.

Aydın ceza alanı dışından topu söktü, iki savunma oyuncusunu çalımlayarak attığı sert şut direğe çarparak auta çıktı.

Erkan sağ kanattan çalımlarla girdi, ceza alanına yaptığı ortayı gerilerden gelen Serdar takip etti. Bu oyuncunun kafa vuruşunda top auta gitti. Ve maç 3-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi. Beşiktaş bu sonuçla ligi ikinci sırada bitirip Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantiledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!