Kartal da şahane goller de: 6-0

Güncelleme Tarihi:

Kartal da şahane goller de: 6-0
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:31

Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda dolu dizgin giden siyah beyazlı takım, sarı kırmızılı rakibini her iki yarıda attığı 3'er golle perişan etti. Bu sezonki en farklı galibiyetine imza atan Beşiktaş, zirve yarışında iddiasını sürdürdü.

Beşiktaş, dolu dizgin.. Siyah beyazlılar, hem Göztepe'yi gole doyurdu, hem de Beşiktaş formasını 17 yıl giyen eski kaptanı Rıza Çalımbay'ı görevinden etti: 6-0. Dedik ya, Beşiktaş dolu dizgin diye.. Siyah beyazlılar fırtına gibi başladılar maça. 6. dakikada, Khletsov, Servet'ın başını döndüren bir çalım attı ve ortasını yaptı. Bayram ile birlikte topa hamle yapan Kenan kendi kalesine golü attı.1-0. Bu dakikadan sonra sahada bir takım vardı. Futbolun tüm güzelliklerini sergilemeye başladı Beşiktaş. Savunma hatasız oynuyor, orta saha ise arı gibi çalışıyordu. Ve geliyorum diyen ikinci gole imzayı 15. dakikada Tümer attı. Ardından Ronaldo farkı 3'e çıkardı.

Tribünler ‘‘üçte devre, altıda biter’’ esprileri yaparken ilk yarının son düdüğünü çaldı.

BOKSÖR GİBİYDİ

İkinci yarının görünümü de farklı değildi. Beşiktaş'ın yükselen yıldızı Tümer, 58. dakikada 4. golü atarken, kenarda Göztepe Teknik Direktörü Rıza Çalımbay istifa kararı alıyordu. Kartal, tıpkı gardı düşmüş rakibini döven bir boksör gibi Göztepe'nin üzerine geliyor, tam saha presle rakibini adeta boğuyordu. 64. dakikada Ahmet Dursun skoru 5-0 yaptı.

‘‘Beşiktaş artık yavaşlar’’ diyenler yine yanıldı. Gole doymuyordu siyah beyazlılar. 6. golün imzasını 88. dakikada yine Ahmet Dursun attı. Ve Kartal tam 6 hafta üst üste 6. maçını da kazandı. Hem de bu sezonki en farklı skorunu elde ederek. Kısacası Kartal, taraftarına çifte bayram yaşattı.

Engin'den yakın takip

Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, Alsancak Stadı'nda oynanan Altay-Elazığ maçını izledi. İzmir temsilcisinin genç golcüsü Sinan'ı takibe alan Engin, bir gol atan futbolcuyu beğendi. Beşiktaş, Göztepeli Korhan'la da ilgileniyor.

Soğuk hava tribünü vurdu

Bayram izni ve aşırı soğuk, Atatürk Stadı'ndaki maça ilgiyi azalttı. Beşiktaşlı seyirciler, bir kale arkası tribününü bile dolduramazken, Göztepe'yi 10 bin taraftarı destekledi. Süper Gençler Ligi'nde oynanan maçı Göztepe 1-0 kazandı.

Kavga ve çiçek

Göztepe ve Beşiktaş taraftarları maçtan önce stat dışında kapıştı. Açık tribün girişindeki arbede sırasında bir Beşiktaş taraftarı hafif şekilde yaralandı. Bu olayın ardından taraftar temsilcileri birbirlerine çiçek vererek havayı yumuşattı.

Tamer'den siftah

Beşiktaş'ın sezon başında Almanya'da yaptığı kampın ilk gününde ciddi şekilde sakatlanan ve 6 aydır sahalardan uzak olan Tamer'in forma özlemi sona erdi. Dünkü maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edilen genç futbolcu, karşılaşmanın 82. dakikasında Khlestov'un yerine oyuna girdi.

STAT: Atatürk

GÖZTEPE: 33 Majdan (*), 36 Servet (*), 99 Kenan (*), 53 (Dk.63 Cumhur *), 41 B.Emre (*), 11 Mustafa (*), 19 Gökhan (*), 54 Korhan (*), 46 (Dk.30 Mehmet *), 8 Tayfun (*), 85 Mhkalele (*), 9 Barcik (*), 34 (Dk.64 Göksel *), 28 Ersen (*)

BEŞİKTAŞ: 1 Myhre (***), 202 (Dk.76 Fevzi **), 25 Ali Eren (***), 5 Ronaldo (****), 4 A.Yıldırım (***), 10 (Dk.59 A.Dursun ***), 16 Khletsov (***), 17 (Dk.82 Tamer ), 7 Baya (***), 3 Tayfur (***), 11 Bayram (***), 19 İbrahim (**), 26 İlhan (***), 20 Tümer (****)

GOLLER: Dk.6: Kenan (k.k), Dk.15: Tümer, Dk.24: Ronaldo, Dk.58: Tümer, Dk.64-Dk.88: A.Dursun

SARI KARTLAR: Dk.26: Servet, Dk.51: Ersen, Dk.51: A.Yıldırım

HAKEMLER: Murat Ilgaz (***), Gürhan Güneykaya (**), Kenan Kozak (***)

Ahmet Yıldırım haftaya cezalı

Beşiktaş'ta, dün akşamki Göztepe maçında sarı kart gören Ahmet Yıldırım cezalı duruma düştü. Bu sezon dördüncü sarı kartına ulaşan başarılı defans oyuncusu, önümüzdeki hafta Gaziantepspor ile İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak.

Mina’ya armağan!

Göztepe'yi 6-0 yenen Beşiktaşlı futbolcular, galibiyeti kaptan Tayfur'un yeni doğan kızı Mina'ya armağan ettiklerini söylediler. Tayfur ise arkadaşlarının bu jestine teşekkür ederek, Mina nın kendisine uğur getireceğine inandığını ifade etti.

Ronaldo: Kral olurum!

Beşiktaş'ın Brezilyalı defans oyuncusu Ronaldo Guiaro, ‘‘besiktasjk.com.tr’’ de taraftarların sorularını yanıtlarken, iddialı konuştu. Göztepe maçında bu sezonki 5. golünü atan Ronaldo, ‘‘Beşiktaş bu sezon şampiyon olacaktır. Her takımı yenecek güçteyiz’’ dedi. Benfica'da 37 penaltı atışından yalnızca 1'ini kaçırdığını söyleyen Ronaldo, ‘‘Bir sezonda en çok 13 gol attım. Beşiktaş'ta bunu geçmeye çalışacağım. Bu gidişle herhalde kral olurum!’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!