Kardeş kulüp olalım

Güncelleme Tarihi:

Kardeş kulüp olalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ispartaspor Başkanı Atakan Yazgan'dan Bekir Kumbul'a teklif:

Antalyaspor ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Atakan Yazgan, ‘‘Kadroya giremeyen genç futbolcularınız 1. Lig'de forma giyecek düzeye gelene kadar Isparta'da oynasın’’ önerisinde bulundu

Öneri Yazgan'dan

Ispartaspor Başkanı Atakan Yazgan, Antalyaspor Başkanı Bekir Kumbul'a ‘‘Kardeş kulüp olalım’’ teklifinde bulundu. Akdeniz bölgesinin 1. Lig'deki tek temsilcisi olan Antalya- spor ile sürekli olması koşulu ile karşılıklı işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Yazgan, ‘‘Antalyaspor, kadroya giremeyen genç futbolcularını bize versin. Biz de o futbolcuları 1. Lig'de forma giyecek düzeye getirelim. İki komşu kent olarak bu işbirliğinin temelini şimdi atalım’’ diye konuştu.

Isparta ideal

Antalyaspor Başkanı Bekir Kumbul, Yazgan'ın bu önerisine olumlu yaklaştı. Atakan Yazgan ile bu hafta bir araya gelmeyi düşündüklerini söyleyen Kumbul, ‘‘Bu işbirliği iki kulüp için de iyi olur. Ispartaspor artık 2. Lig'de ve genç futbolcuların tecrübe kazanması için ideal bir takım. Takımın başında da genç yetenekleri çok iyi değerlendirebilen Tarık Söyleyici gibi deneyimli bir teknik direktör varken bu işbirliğini şimdiden hayata geçirebiliriz’’ dedi.

İlk adım atıldı

Yazgan ile geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu'nun seçimlerinde görüştüklerini ifade eden Kumbul, şöyle devam etti: ‘‘Yazgan ile o zaman bu konuda bir öngörüşmemiz olmuştu. İkimiz de aynı şeyleri düşünüyoruz. Kadroya giremeyen gençlerimizi idman futbolcusu gibi kullanmaktansa kısa sürede 1. Lig'de forma giyecek düzeye getirmek akıllıca bir yöntem olacak. Isparta, Antalya'ya yakın ve o takımda oynayan genç futbolcularımızı mercek altında tutmamız da çok kolay olur.’’

Maliyet düşer

Ispartaspor Başkanı Yazgan, bu işbirliğinin bölge futbolunu da olumlu etkileyeceğini söyledi. Yazgan, ‘‘Bölgemizdeki 3. Lig kulüpleri ile de işbirliği yapmak istiyoruz. Böylece, 3. Lig ve amatör kümelerde yetişen yetenekli gençlerin Antalyaspor'a kazandırılmasında biz köprü görevi yapmış oluruz. Biz de transferde gelecekte Antalyaspor'a kazandırabileceğimiz genç yeteneklere yöneliriz. Bu işbirliği, iki komşu kentin kulüplerinin sırtındaki mali yükü de azaltır’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!