Karataş: Ben de olsam aynısını yapardım

Güncelleme Tarihi:

Karataş: Ben de olsam aynısını yapardım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 20:51

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda geçen cuma günü yapılan 120 bin lira ikramiyeli Plevne Koşusu'nda yarışın favorisi Halis Karataş'ın Gelibolu isimli atının kantarma kayışının koptuğunu gören ve kopan parçayı rakibine vererek Karataş'ın rekor derece ile yarışı kazanmasını sağlayan jokey Erhan Yavuz'un bu davranışı Fair-Play örneği olarak gösterilirken, Karataş ise, "Ben de olsam aynısını yapardım" dedi.

Haberin Devamı

Bursa'da Osmangazi Hipodromu'ndaki yarışlara katılan Halis Karataş, kamuoyunun gündeminde olan Veliefendi Hipodromu'ndaki yarış ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koşuda meydana gelen kantarma kayışının kopmasının daha önceki yarışlarda da başına geldiğini ancak bu kez ki durumun çok farklı olduğunu söyleyen Karataş, "O gün seyircinin çok inandığı, güvendiği bir gündü ve bir talihsizlik yaşadım. Kantarma koptu ve kopan parçayı yakalayamadım. Erhan Yavuz arkadaşım bana yaklaşarak verdi ve idare ederek yarışı kazandık" dedi.

Kantarmanın kopmasının ardından çok büyük endişe yaşadığını dile getiren Halis Karataş, "Direksiyonu olmayan araba gibi düşünün. Atı yönetemezsiniz. Diğer yarışçılara, kendime ve ata zarar vermeden ne yapabilirim telaşı içindeydim. Yarışa bin 400 metre vardı. 150 metre yaşadığım endişe devam etti. Ben aslında böyle bir yardım beklemiyordum. Erhan Yavuz yanıma geldi ve yardım etti. Kendisine çok teşekkür ettim. 'Kim olsa aynısını yapardı' dedi. Ben bu sözüne katılmadım. Ama ben de olsa yapardım" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!