Karaca, “Dağcılık”a yeniden aday

Güncelleme Tarihi:

Karaca, “Dağcılık”a yeniden aday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 12:08

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, “Başlattığımız projelerin içini doldurmak için başkanlığına tekrar aday olacağım” dedi.

Alaattin Karaca, Dağcılık Federasyonu'nun 4 Kasım'da yapılacak 3. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olacağını belirterek, seçilmesi halinde 5. kez bu görevi yürüteceğini söyledi. Göreve geldikleri dönem boyunca, eğitim ağırlıklı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karaca, “Rutin sportif faaliyetlerimizin yanı sıra, sporumuzu tabana yaydık. İlk dönemler 919 olan dağcı sayımız, Ağustos ayı itibarıyla 31 bin 106'ya ulaştı” diye konuştu.

Son dönemde, dağ evlerinin yaptırılması konusunda girişimlerinin bulunduğunu söyleyen Karaca, “Ağrı ve Erciyes Dağları'nda dağ evleri yaptırdık. Süphan Dağı'nda ve Erzincan'da dağ evlerinin temeli atıldı. Bunlardan başka Erzincan Kemaliye ve Isparta Çandır'da eğitim merkezleri açtık” ifadelerini kullandı. Karaca, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili de illerde çekirdek kadrolarını oluşturduklarını belirtti. Dağcılık Federasyonu'nun bünyesine, spor tırmanma ve dağ kayağı branşlarının da eklendiğine dikkati çeken Alaattin Karaca, bu branşlarda da yurt içi ve yurt dışı yarışmalara sporcu gönderdiklerini söyledi.
Görev süreleri boyunca, antrenör ve altyapı eğitimlerine de önem verdiklerini dile getiren Karaca, “Başlattığımız projelerin içini doldurmak için federasyon başkanlığına tekrar aday olacağım. Yeni dönem için de yeni projelerimiz olacak. Bölgesel yürüyüş rehberliğinin hayata geçirilmesi ve arama kurtarma ekiplerimizi kurumsallaştırmayı istiyoruz. İlk ve orta okullara sporumuzun yayılması için başlattığımız projeler vardı. Bu projeyi de geliştireceğiz” dedi.

Dağcılığın, geçmişte üniversitelerin sporu olarak bilindiğini, ancak bunun değiştiğini söyleyen Karaca, şunları kaydetti:

“Şu anda her yaştan her meslek grubundan insanlar artık dağcılık faaliyetlerine katılıyor. Geçmişte dağcılık korku ve endişe veren bir spor dalıydı, bugün artık güven duyulan bir spor haline geldi. Artık herkes çocuklarını rahatlıkla bu spora yönlendirebiliyor. Dağcılık sayesinde Türkiye'nin tanıtımına ve iç turizme katkıda bulunuyoruz. Her bölgeden insanları faaliyetlerin içerisine çekebilmek beceri isteyen bir konuydu. Biz bunu başardık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!