Karabıyık'tan EYOF'a övgü

Güncelleme Tarihi:

Karabıyıktan EYOFa övgü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2011 00:00

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, 23-30 Temmuz tarihlerinde Trabzon'da düzenlenecek Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali'nin (EYOF), Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri'nin de üstünde bir organizasyon olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

EYOF 9 BRANŞTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Karabıyık, Yıldız Kız Milli Takımı'nın 2009'da Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılan EYOF'ta şampiyon olduğunu hatırlatarak, “Erkek takımı için bu yıl ilk olacak. EYOF'a kızlar ve erkeklerde Avrupa'nın en iyi 8'er takımı katılıyor.

EYOF'u Avrupa Şampiyonası finallerinin biraz daha üstünde bir organizasyon olarak değerlendirmeliyiz çünkü finallerde mücadele eden 12 takımdan süzülerek geriye kalan 8 takım geliyor buraya” diye konuştu.

Kızlarda, EYOF'a katılacak 8 takımdan 5'inin Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası'na da katılacağını kaydeden Karabıyık, şöyle devam etti:
“Tüm takımlar, EYOF'u Dünya Şampiyonası için en iyi hazırlık turnuvası olarak görüp çok güçlü bir şekilde, en iyi kadrolarıyla gelecekler. Önemli olan turnuvada göstereceğimiz performans. Her iki milli takımımız da çok istekli. En iyi şekilde mücadele edip ellerinden gelen en iyi dereceyi alacaklarına inanıyorum.”

Yıldız Kız Milli Takımı Antrenörü Şahin Çatma ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek, “Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Foça'da bir hazırlık kampı yaptık. Motivasyonu artırma açısından önemli bir kamp oldu. Daha sonra Ankara'da Brezilya ile bir hazırlık dönemi geçirdik ve 3 hazırlık maçı yaptık” dedi.

EYOF'taki rakiplerinin, Avrupa Şampiyonası'nda karşılaştıkları takımlar olduğunu anlatan Çatma, şöyle konuştu:
“EYOF'taki rakiplerimizi çok iyi tanıyoruz, onlarda da bizi tanıyor ama biz oraya Avrupa Şampiyonu apoletiyle katılıyoruz. Bu bizim için hem avantaj hem dezavantaj içeriyor. Kızlar üzerinde psikolojik bir baskı olabilir. Son Avrupa şampiyonu olduğumuz için takımlar bizim karşımıza ayrı bir hazırlıkla çıkacak. Zor bir süreç ama üstesinden geleceğiz.”

EYOF'un, Ağustos ayında Ankara'da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesinde çok iyi bir hazırlık süreci olacağını belirten Çatma, “Burayı bir hazırlık turnuvası olarak görüyoruz ama sonuçta bu bir milli müsabaka. Elbette kazanmak için oynayacağız. Başarılı olmak istiyoruz ama hazırlık kısmı bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!