Kamuya açık binalar için yangına dayanıklı malzeme uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Kamuya açık binalar için yangına dayanıklı malzeme uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 17:40

Gazbeton üretiminde dünyanın önde gelen markalarından Türk Ytong, 23-27 Mayıs'ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda yapılarda yangın güvenliğinin önemine dikkat çekecek.

Haberin Devamı

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel fuarda yaptığı açıklamada ‘Yapı malzemelerini tercih ederken güvenlik öncelikli kriterimiz olmalı. Bu hafta başında İstanbul’da bir hastane inşaatında meydana gelen yangın, bu anlamda tecrübe ettiğimiz talihsiz örneklerden sadece biri. Özellikle kamusal yapılarda vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanabilmesi için, yangına dayanıklı ürünlerin kullanılması gerekiyor. Mevcut yönetmeliklerimiz bu anlamda gerekli yönergeleri içeriyor. Ancak karar mercii teknik uzmanların ve vatandaşların da bilinçli tercihlerde bulunması gerekiyor’ dedi.

YANGINLAR HER YIL YÜZDE 10 ARTIYOR
Konuşmasında Türkiye’deki yapıların yüzde 80’inde yangın emniyetinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Gökhan Erel; ‘Konut sayısındaki artış, zamanla eskiyen ve bakımı yapılmayan önleyici sistemler nedeniyle Türkiye’de yangınlar her yıl ortalama yüzde 10 artıyor. Binalarda yangın yalıtımı olarak adlandırılan mimari önlemleri artırarak bu kazaların önüne geçmek mümkün” şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!