Kamp süper geçti

Güncelleme Tarihi:

Kamp süper geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü John Toshack Almanya kampını değerlendirdi ve siyah beyazlı ekibi göklere çıkardı. Galli teknik adam, Beşiktaş'ın Almanya kampında Uerdingen, Trabzon, Leverkusen ve Bielefeld takımları ile oynadığı hazırlık karşılaşmalarında iyi oynadığını söyledi.

Toshack, Oktay, Amokachi, Mehmet ve Mutlu gibi oyuncuların çeşitli sorunlar nedeniyle kadroda yer almayışlarına üzüldüğünü belirtirken, ‘‘Hikmet, Mustafa, Yusuf, Osman ve Barbaros'u takıma kazandırdık. Belki bu sorunları yaşamasaydık, bu oyuncuları göremeyecektik'' dedi.

Futbolun bir ekip oyunu olduğunu belirten Toshack, ‘‘Futbol kolektif oyunudur. Bireyselliği, takımına menfaat için kullanana fırsat tanırım. Aksi takdirde gözünün yaşına bakmam. Önemli olan kendin için değil, takımın başarısı için oynamaktır'' diye konuştu.

Takımda, eski kadrodan bir tek Sergen'in bulunmadığına değinen Toshack, ‘‘Sergen'in yerine koşan ve takım için oynayan Hikmet ve Tayfur'u monte ettik. Yankov da, bu isimlerin en büyük tamamlayıcısı. Sonuçta geçen yıla göre pek bir değişiklik yok'' dedi.

Yeni sezonda 24 kişilik bir ekip kurup, bunun dışındaki oyuncuları kiraya verdireceğini söyleyen Toshack, ‘‘Geçen yıl Mehmet ve Sergen'in yaratıcı özellikleri vardı. Onun yerine savaşçı çocuklar geldi. Hikmet, Tayfur, Mustafa ve Yusuf bunun örnekleri'' diye konuştu.

Toshack, dördüncü yabancı konusunda hassas davrandığnını söyleyerek, ‘‘Beşiktaş'ın parası benim param. Milyarlarca lira harcayıp bir yabancı adam alıp, ileride de istediğimiz gibi çıkmazsa o zaman üzülürüm. Bu nedenle dördüncü yabancı konusunu askıya aldım'' dedi.

Kartal sezonu açıyor

Yeni sezon hazırklıklarını Riva ve Almanya kamplarıyla gerçekleştirip, dün İstanbul'a dönen Beşiktaş bugün taraftarıyla buluşuyor. Siyah beyazlılar 1997-98 Futbol Sezonu'nu İnönü Stadı'nda düzenlenecek törenle bugün açacak. Beşiktaşlı sanatçıların da katılacağı açılışı taraftarlar ücretsiz izleyebilecekler.Oktay'ın da katılacağı açılışta iki takıma ayrılarak, saat 19.00'da bir maç yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!