Kalbi şampiyonluk heyecanına dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Kalbi şampiyonluk heyecanına dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 13:53

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle on binlerce sarı kırmızılı taraftar, sabahın ilk ışıklarına kadar şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Ancak yine istenmeyen olaylar meydana geldi. Manisa'da, nefes kesen heyecanı kalbi kaldırmayan G.Saray taraftarı geçirdiği kriz sonucu yaşamını yitirdi Çıkan kavgalarda ise bir çok kişi taralandı.

Haberin Devamı

Kutlamalar sırasında ise Afyonkarahisar'da Fenerbahçeli taraftarlar ile Galatasaraylılar arasında çıkan kavgada da 3, Antalya'da ile İkinci Lig A Kategorisi'nde ikinci olarak Süper Lig'e yükselen Antalalyaspor ile Galatasaray taraftarları arasında çıkan kavgada ise 5 taraftar bıçakla yaralandı. Birçok kentte de şampiyonluğu kutlayan Galatasaray taraftarları ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında taşlı sopalı kavgalar meydana geldi.

ANTALYA'DA KAVGA: 5 YARALI

Türk Telekomspor ile 2- 2 berabere kalan ve bu skorla Süper Lig'e çıkan Antalyaspor'un sevinç gösterileri devam ederken, Türkcell Süper Lig şampiyonu olan Galasataray'ın Antalyalı taraftarları aynı anda sokaklara döküldü. Antalyasporlular kentin en işlek noktası olan Işıklar Caddesi'nde kutlama yaparken, Galatasaraylı taraftarlar da araçlarla konvoy halinde bu caddeden geçmek istedi. Buna sinirlenen Antalyasporlu taraftarlar, “Burası Antalya, İstanbul değil. Hepinizin Antalyaspor bayrağı alıp çıkması lazım” diye bağırarak caddeden geçen otomobillere saldırmaya başladı. Yaklaşık 200 kişilik Antalyaspor taraftarı, Galatasaraylı araçları tekmeledi ve camlarını kırdı. Otomobillere maddi hasar veren Antalyasporlular, araçlardaki taraftarlardan aldıkları Galatasaray forması ve bayraklarını üzerine çıkıp tekmeledikten sonra yırtıp yaktı. Olaylara Çevik Kuvvet polisi copla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle Antalyaspor taraftarları dağıtılırken, Galatasaraylılar Cumhuriyet Meydanı'na yönlendirildi. Güllük, Hasan Subaşı, Cengiz Toytunç, İsmet Paşa ve Kapeakapısı caddelerindeki Galatasaraylılar, Atatürk Anıtı önündeki meydanda toplandı. Yaklaşık bin kişilik Cimbom taraftarı burada davul zurna eşliğinde kutlama yaptı. Ara sokaklarda meydana gelen kavgalarda bıçaklanan 32 yaşındaki Mehmet Işık ve 19 yaşındaki Murat Bezci ile adı belirlenemeyen 3 taraftar, Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı taraftarlardan Mehmet Işık'ın karnından, sol bacağından ve sağ kalçasından bıçak darbesi aldığı, hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR'DA DA KAN DÖKÜLDÜ: 2 YARALI

Haberin Devamı

Galatasaray’ın 16’ıncı şampiyonluk kutlamalarında Afyonkarahisar’da da kan döküldü. Galatasaray taraftarları Yeşilyol Caddesi üzerinde kutlama yaparken, kendilerine ‘Genç Fenerbahçeliler’ adını veren 50 kişilik bir grup Fenerbahçe taraftarı, taşlarla saldırdı. Atılan taşlarla Galatasaraylılar’ın kutlamasını izleyen Mahmut Kumlartaşlı isimli bir vatandaş başından yaralandı. Bu sırada polis otomobillerinden birinin camı kırılınca Çevik Kuvvet, Fenerbahçe taraftarlarını güç kullanarak dağıttı. Bir süre sonra tekrar karşılaşan Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları tekrar taşlarla birbirlerine saldırdı. Bu sırada bir Fenerbahçe taraftarı başından yaralanırken, bir Galatasaray taraftarı da bıçaklandı. Afyonkarahisar'daki kutlamalarda yaralanan 3 taraftar hastanede tedaviye alındı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA 5 BİN KİŞİ ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Galatasaray'ın şampiyonluğunu Denizli'den gelen sonucu göre ilan etmesiyle Diyarbakır'da yer gök inledi. Kentin en işlek semti olan Ofis Ekinciler caddesinde bir araya gelen yaklaşık 5 bin Galatasaray taraftarı saatlerce takımın şampiyonluğunu kutladılar. Diyarbakırspor’un Süper Lig’den bir hafta önce düşmesine aldırış etmeyen Diyarbakırdaki Galatasaray taraftarları Fenerbahçe ile berabere kalan Denizlispor lehine de slogan attılar. Bazı taraftarlar caddeye bıraktıkları Galatasaray bayraklarını öperek takımlarına olan bağlılıklarını gösterdiler.

MANİSA'DA CİMBOM TARAFTARI KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan eden bitiş düdüğünün ardından kent sokaklarına çıkan Galatasaray taraftarları, arabalarıyla ellerine bayrak alarak şampiyonluğunu sevincini yaşadı. Merkez kavşağı civarında toplanan taraftarla, konvoylarda gezen taraftarlarla karşılıklı tezahüratlarla şampiyonluğu kutladı. Aynı saatlerde Peker Mahallesi Çamlık Sokak üzerinde maçın bitiminden sonra evine gittiği öğrenilen 58 yaşındaki Ali Refik Saraçoğlu, gelen telefonda şampiyonluk kutlamalarını kabul ederken görgü tanıklarını anlatımına göre aniden Sardunya Apartmanı önünde düşerek başını kaldırıma çarptı. Olaya tanık olanların yardıma koştuğu talihsiz adama sokaktan geçen bir doktor müdahale etti ve yaşama döndürmeye çalıştı. Olay yerine çağrılan ambulans taraftar konvoyları yüzünden gelemediğinden talihsiz adam doktor yardımıyla özel otomobille Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kontrolü yapılan Ahmet Refik Saraçoğlu’nun kalp krizinden öldüğü anlaşıldı. Olayı duyduktan sonra hastaneye gelen yakınları, daha önce kalp spamzmı geçirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

KAYSERİ'DE ÇİRKİN SALDIRI

Kayseri'de ise bir grup Fenerbahçe taraftarı, flamalarını sallayan Galatasaraylılar'ın konvoyuna saldırdı, flamalarını yakmak istedi. Maçtan sonra Galatasaraylı taraftarlar otomobillerine binerek oluşturdukları konvoyla Cumhuriyet Alanı'na gitmek istedi. Orduevi önünde yürümekte olan 30 kadar Fenerbahçeli taraftar ile konvoydaki Galatasaraylılar arasında önce sözlü tartışma yaşandı. Tartışma, daha sonra kavgaya dönüştü. İki grup, ellerindeki flamaların sopalarıyla birbirlerine saldırdı. Bu sırada Fenerbahçeli taraftarlar, otomobillerdeki Galatasaraylılar'ın flamalarını alıp sopa ve taş fırlattı.

ORDU'DA OLAY

Ordu'da ise maçtan sonra Sahil Caddesi’nde bulunan Fenerbahçeliler Derneği'nden çıkan sarı lacivertli taraftarlar, Ordu-Samsun Karayolu'ndan araçlarıyla geçen Galatasaraylı taraftarların gösterine taş atarak gölge düşürdü. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, Fenerbahçeli taraftarları uzaklaştırdı.  Ordu-Samsun Karayolu'nu trafiğe kapatmak isteyen sarı kırmızı taraftarlara ise polis izin vermedi. Üç ayrı grupla daha birleşince sayıları 2000'i bulan sarı kırmızılı taraftarlar, Ordu'da şampiyonluk turu attılar.

Haberin Devamı


ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ HASTANEDE BİTTİ: 3 YARALI

Kayserispor'u 3-0 yenen Galatasaray, Fenerbahçe'nin Denizlispor ile 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluk sevincini yaşayan 21 Cihan Çetinkaya, 41 LU 851 plakalı otomobiliyle arkadaşları 19 yaşındaki Hüseyin Çilingir ve 22 yaşındaki Neyzen Üzgür ile kent merkezinde tur atmaya çıktı. Cihan Çetinkaya galibiyet sevincine kapılıp aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle otomobilin kontrolünü kaybetti. Otomobil savrularak D-130 Karayolu’ndan önce bariyerlere ardından da yaklaşık 8 metrelik yükseklikten yan yola uçtu. Olay yerine gelen 112 acil ekipleri olay yerinde yaralı gençlere müdahele ederek İzmit Devlet Hastanesi’ne sevk etti.
Bir gurup Galatasaraylı taraftar da davul zurna eşliğinde yol ortasında halay çekip oynadı. Otomobilleriyle yoldan geçen sürücüleri durduran ateşli taraftarlar araçların önünde halay çekti. Sürücüler ise kornalarına basarak taraftarlara eşlik etti.

GİRESUN'DA 5 YARALI

Giresun’da, Galatasaray ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında çıkan kavgada dört kişi bıçakla, bir kişi de caddede yapılan sevinç gösterilerinde ayağının üzerinden araç geçmesi sonucu yaralandı, Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Dün gece Hacı Mithat Mahallesi’nde Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlayan taraftarlar ile Fenerbahçeli bir grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ali İhsan Doğan (34), Muhammet Şener (22), Kadir Şener (29) ve Selçuk Özdemir (38) bıçakla yaralandı. Giresun Kale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Muhammet Şener, Giresun Prof.Dr.İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Diğer olayda ise Gazi Caddesi'nde sevinç gösterileri yapan grubun arasından geçen plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobil, 17 yaşındaki Emrah Işık'ın yaralanmasına neden oldu. Otomobilin sağ ayağının üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Işık, polis aracıyla kaldırıldığı Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TARAFTARLAR TEKME TOKAT BİRBİRİNE GİRDİ

Yürüyüş yolunda slogan atarak galibiyet sevincini yaşayan bir gurup Galatasaraylı taraftara Fenerbahçeli bir gurup sataştı. Sözle çıkan tartışma biranda kavgaya döndü. Başka taraftarların araya girmesiyle kavga çok büyümeden önlendi.

ZONGULDAK'TA POLİS BİBER GAZI İLE DAĞITTI

Zonguldak’ta Galatasaray taraftarları Gazipaşa Caddesi’nde toplandı. Yaklaşık bin kadar taraftar vilayet binasının önüne giderek sevinç gösterisinde bulundu. Ardından Uzunmehmet Caddesi’ni takiben soğuksu meydanına giden taraftarlar daha sonra Acılık Caddesi’nden tekrar Gazipaşa Caddesi’ne geldi. Bu arada dağılmalarını isteyen polis ile taraftarlar arasında tartışma yaşandı. Bir polis memuru, Galatasaray taraftarını korkuluklardan kaldırıma attı. Taraftarların dağılmaması üzerine biber gazı sıkan polis ile taraftarlar arasında arbede yaşandı. Kavga sırasında iki taraftar gözaltına alındı. Şampiyonluk turu atan bir minibüste bulunan aralarında 3 kadının da bulunduğu 10 kişilik grupla sözlü tartışma yaşandı. Polis korna çalmaması konusunda sürücüyü uyardı. Tartışmaların ardından hareket eden minibüs 10 metre ileride Yunuslar tarafından durduruldu. Direnen taraftarlara polisler sert müdahelede bulundu. Grup ile polisler arasında yaklaşık 15 dakika süren kavganın ardından sürücünün ruhsatına el konuldu. Milli tekvandocu olduğu öğrenilen bir kadın ise basın mensuplarına kolunu göstererek, “Bakın polisler kolumu çatlattı” diyerek tepki gösterdi. Yaklaşık bir saat süren coşku, polislerin müdahalesi sonucu sona erdi.

EDİRNE- KIRKLARELİ- TEKİRDAĞ

Edirne, Kırklareli’de yüzlerce taraftar ellerindeki sarı- kırmızı bayraklarla kent meydanında şampiyonluk şarkıları söyledi. Tekirdağ Çorlu'da ise Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarlar arasında kavga çıktı, 5 kişi yaralandı.

Edirne’de Galatasaray’ın şampiyon olmasıyla birlikte taraftalar sokağa döküldü. Özellikle Ayşekadın Caddesi’nde toplanan taraftarlar sarı kırmızı bayrakları açarak şampiyonluk şarkıları söylediler. Yolu trafiğe kapatan taraftarlar, araçların üzerine çıkarak şampiyonluğu kutladı. Polis ekipleri taraftarların bir süre eğlenmelerine izin verdikten sonra yolu trafiğe açmak taraftarlara müdahale etti. Araçlarıyla trafiğe çıkan taraftarlar ise şampiyonluk turu attı. Arabaların camlarından çıkan bazı taraftarlar da hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye düşürdü. Saraçlar Caddesi’nde ise iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada Galatasaraylı taraftarla bıçaklanarak yaralandı. Yaralı taraftar arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

TEKİRDAĞ’DA SARI-KIRMIZI KUTLAMA

Galatasaray’ın ligin son haftasında şampiyon olmasının kesinleşmesinden sonra Tekirdağlı sarı kırmızılı taraftarlar sokaklara döküldü. Emniyet Müdürlüğü ekipleri şampiyonluk gecesi nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı. Karşılaşmayı kafeterya, lokanta ve evlerinde izleyen Galatasaray taraftarları ellerinde takımlarının bayrakları ile sokaklara çıktı. Sarı kırmızılı taraftarlar Tekirdağ Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek hep birlikte şampiyonluk şarkıları söyledi. Çorlu’da da sarı kırmızılı taraftarlar şampiyonluklarını çoşku ile kutladılar.

ÇORLU'DA 5 KİŞİ YARALANDI

Çorlu İlçesi’nde maç sonrasında Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada 5 kişi yaralanırken polis gruba jop ile müdahale etti. Maçın bitiminden hemen sonra sokaklara dökülen Galatasaray taraftarları Atatürk Meydanı’nda bulunan Fenerbahçeliler Derneği önünde toplandılar. Meydanda toplanan yaklaşık 2 bin taraftar  Galatasaray lehine sloganlar attı. Bu sırada iki taraftar arasında kavga çıktı. Kavgada Fenerbahçeliler Derneğinin camları kırıldı ve kapının önünde bulunan 5 Fenerbahçe taraftarı atılan taşlar nedeniyle yaralandı. Polis ekipleri gruba jop ile müdahale etti.

İZMİR SARI-KIRMIZI

Denizlispor Fenerbahçe maçının bitiş düdüğüyle şampiyonluk sevinci yaşayan Galataray taraftarlar, caddelere aktı. Otomobilleriyle konvoylar oluşturan Galatasaray taraftarı şampiyonluk sevincini paylaştı. Gündoğdu Galatasaray Store Mağazası önünde toplanan yaklaşık bin 500 Galatasaray taraftarı bir ağızdan şampiyon şarkıları söyledi. Sarı Kırmızlı taraftarların İzmir ve çevre ilçelerdeki toplu kutlamaları gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

BODRUM SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Bodrum'da şampiyonluk kutlamaları festival havası estirdi. Fenerbahçe formaları ile gezen üç taraftar linç edilmekten polis tarafından son anda kurtarılırken, şampiyonluk kutlamalarından üç kişi motosikletten düşerek yaralandı, 5 kişi de heyecanlanarak yüksek tansiyon ve solunum yetmezliği nedeniyle hastanelere kaldırıldı. Polis taşkınlık yapan sekiz sarı kırmızılı iki Fenerbahçeli taraftarı göz altına aldı.

VAN'DA HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Galatasaraylı taraftarlar ligin son haftasında gelen şampiyonluğu tüm yurtta olduğu gibi Van ve Hakkari’de de çoşkuyla kutladı. Maçın bitiş düdüğüyle Galatasaray’ın şampiyonluğu ilan etmesi Van ve Hakkari caddelerinde karnaval havası yarattı. 

MAGANDALAR KÜÇÜK ENES'İ YARALADI

Batman'da babasıyla birlikte şampiyonluk turuna çıkan küçük Galatasaraylı 8 yaşındaki Enes Sağdıç, Fenerbahçeli taraftarların attığı öne sürülen taşlarla yaralanarak hastanelik oldu.

Denizli- Fenerbahçe maçının bitiş düdüğü çalar çalmaz şampiyonluk sevinci yaşayan Batmanlı Galatasaraylılar sokağa döküldü. Sevinç turu atanlar arasında babasının otomobiliyle gezinip şarkılar söyleyen Enes Sağdıç'a Fenerbahçe taraftarların attığı öne sürülen taşlar isabet etti.
 
Kanlar içinde kalan küçük Enes, babası tarafından götürüldüğü Batman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Başına 5 dikiş atılan Enes'in tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!