Kalaycıoğlu: Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım

Güncelleme Tarihi:

Kalaycıoğlu: Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 00:00

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, sarı-kırmızılı kulübe transferinden sonra ilk kez hurriyet.com.tr'ye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile soruduğumuz soruları yanıtsız bırakan Zafer Kalaycıoğlu," Fenerbahçe ile ilgili sorulara yanıt vermeyeceğim. Bundan sonra yapmam gereken geleceğe bakmak ve Galatasaray’ın başarısı için elimden gelen her şeyi yapmak. Başarı için ne gerekiyorsa onları yapacağım" dedi.

 

Erkek takımlarını çalıştırırken birden bire bayan takımı çalıştırma fikri nereden çıktı?

 

Erkek takımlarına geçme fikri daha önceden bende olan bir olguydu. Bayan takımlarında fazla antrenör bulunmaması buna etken oldu. Sizin de bildiğiniz gibi şu anda en çok kupa kazanan antrenörlerden biriyim ve bununla da gurur duyuyorum. Ben toplam 22 kupa kazandım. Bunların 14 tanesini Fenerbahçe’de, 6 tanesini de Galatasaray’da kazandım. Buna kırılması çok zor bir rekor diyebiliriz. Bunun bilincinde olarak bundan sonraki hayatımda erkek takımını yönetmek istemiyorum. Bayanlarda devam etmek en büyük hedefim. Okan Çevik, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı ile büyük bir başarıya imza attı ve bu başarısı ile Galatasaray Cafe Crown’un başına geçti. İnşallah aynı başarıyı erkek takımının başındayken de gösterir.

 

Haberin Devamı

Bayan takımlarını çalıştırmak mı daha zor yoksa erkek takımlarını mı?

 

Fenerbahçe ve Galatasaray Bayan Takımları’nın arasında çok büyük bir rekabet var. Bu rekabet bayan basketbolunun ileri gitmesini sağlıyor. Bundan sporcularda faydalanıyor. Daha çok kazanıyorlar, daha çok kazanınca da daha fazla

/images/100/0x0/55ea0d19f018fbb8f8677e0e
motive oluyorlar. Daha çok çalışmayı kafalarına yerleştiriyorlar. Öyle olunca da bayan basketbolu daha ileriye gidiyor. Bayan basketbolunda yaşanan başarılar bazı şanssızlıklar nedeniyle milli takımda yaşanamadı. Bu seneki Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nı değerlendirdiğimiz zaman jenerasyon olarak 1980 jenerasyonunu gördük. Ben 1980’lerde Ümit Milli Takım’ı çalıştırırken Avrupa 4.’sü olmuştuk ve ilk 4’e girmiştik. Bu sene bu jenerasyonla gittiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda kesinlikle madalya alırız diye düşünüyordum. Birkaç şanssız mağlubiyet çok etkili oldu. Artık bir dahaki şampiyonayı bekliyoruz. Çünkü bayanlarımız çok inatçı ve savaşçı. Mutlaka bir başarı elde etmek istiyorlar. Onların bu başarısı içinde gerekli olan ortamı gerek kulüpler bazında gerekse milli takım bazında sağladık. Bu sebeple iş Avrupa Şampiyonası zamanında formu en yüksek seviyede tutarak gerekli başarıyı kazanmaya kalıyor.

 

Haberin Devamı

8 sene Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte antrenörlük yaptınız ve birçok kupa kazandınız. Galatasaray’a gelirken bu durum size avantaj mı yoksa dezavantaj mı yaratıyor?

 

Dezavantaj var. Bu kadar çok kupa kazanan bir antrenör olarak geldiğiniz zaman herkes haklı olarak yüksek başarılar bekliyor. Avrupa’da da aynı şekilde Türkiye’de de. Avrupa kuraları çekildiğinde gördük ki bizim grubumuz diğer tüm gruplara oranla en zorlu grup. Çünkü hem Litvanya şampiyonu, hem Rusya şampiyonu, hem İspanya şampiyonu ile aynı gruptayız. Tabi birde geçen sezon finalde karşılaşılan İtalya şampiyonu Taronto var. Bunlar öyle kolay takım değiller. Ancak şöyle bir şey var. Zaten ‘EUROLEAGUE’ kolay bir lig değil. Bu ligde başarılı olmak istiyorsanız takımınızı oraya göre kurup, mücadele seviyesinin en yüksekte olduğunu unutmadan en iyi şekilde hazırlanmanız gerekiyor. Çünkü başka bir pencereden bakınca İspanya şampiyonu ve Litvanya şampiyonu EUROLEAGUE’de 10. sezonlarını oynuyorlar. Buda onların daha fazla takım oyununa hazır olduğunu ve başarıya daha fazla açık olduklarını gösteriyor. Rus şampiyonunu zaten hiç saymıyorum. Onlar takımlarını tamamen oturtmuş durumda. Bu nedenle oynayacağımız maçlar çok önemli. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız maçlar farklı bir önem taşıyor. Takıma 1 oyuncu daha alacağız. Hiçbir oyuncumuz tribünde olmayacak. Bence bu önemli bir avantaj.

 

Haberin Devamı

Bayan basketboluna olan ilgiden memnun musunuz?

 

Bayan basketboluna olan ilgi kazanılacak başarılar ile doğru orantılı olarak artacaktır. Şu ana kadar görmüş olduğum. Milli takımlarda alınamayan başarılar neniyle bayan basketbolunu voleybolunda arkasına itmiş durumda. Ben inanıyorum ki Galatasaray’ın bu atakları ile ilgi daha fazla artacak. Galatasaray’da, Bayan Basketbolu’na destek daha fazla artmış durumda. Bir EUROCUP’ı kazanmak kolay bir şey değil. İnşallah bunların hepsini bayan basketboluna ilgiyi arttıracak şekilde değerlendiririz. Bu nasıl olacak? Televizyon kanallarında bayan basketbolu ile ilgili programların artması gerekiyor. Bakıyorum büyük gazeteler erkek basketbolu ile ilgili olarak her hafta sonu bir değerlendirme yapıyorlar. Bunun bayan basketbolu içinde yapılması gerekiyor. Gazeteler EUROLEAGUE ile ilgili olarak fazla bir bilgi birikimine sahip olmadıkları için o konuyla ilgili olarak fazla haber göremiyoruz. NBA’de de aynı şey var. NBA’e gösterilen ilgi WNBA’2 gösterilmiyor. Gazetelerde NBA ile ilgili haberler görüyorum ama WNBA ile ilgili haber göremiyorum. Bu kadar büyük bir ligde beklenen ilginin oluşmaması büyük bir hayal kırıklığıdır.

 

Haberin Devamı

Bu konu ile ilgili olarak bir girişimde bulundunuz mu?

 

GSTV’de bayan basketbolu ve EUROLEAGUE ilgili programlar yapılması gündeme gelecektir. İnşallah bunlar gerçekleşirse biz de halkı bayan basketbolu ile ilgili olarak bilgi sahibi yaparız.

 

Bu sene ligi nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Geçen sene final oynayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin yüzakı olması gerekir diye düşünüyordum ama bir anda bu kulübün EUROCUP’a katılmadığını gördüm ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bunların hepsi bayan basketbolunu baltalamaktır. Eminin Mersin’deki taraftarlar EUROCUP maçlarını seyretmek isteyecektir. Avrupa Kupası’na katılmamasının nedenini çok merak ediyorum. Birçok basketbol sever bu konuyu bana sordu ama ben Mersin’in iç işlerine karışmadığım için bir şey söylemek istemedim. Umarım diğer kulüplerimiz bunu örnek almaz.

 

Haberin Devamı

Siz bu sene EUROLEAGUE yerine EUROCUP’ta mücadele etmek ister miydiniz?

 

Kesinlikle hayır. Çünkü oradaki rekabet çok üst düzeyde. Herkes orada olmak istiyor. Bazı oyuncuları transfer ederken takımın EUROLEAGUE’de oynamıyorsa teklifi geri çeviriyor. Üst düzey oyuncuları almak isterseniz orada mücadele etmeniz şart.

 

Galatasaray tam anlamıyla bu üst düzey lige hazır mı?

 

Şu anda 1 oyuncumuz kaldı. 1 Amerikalı daha alacağız. Çünkü bizim için çok büyük bir şanssızlık Işıl Alben’in sakatlanması. O play-off’lar da sakatlandıktan sonra ameliyatını oldu ama 3 hafta önce Agustus sakatlandı. Işıl, Aralık – Ocak gibi hazır olur. Agustus’un yerini doldurmak çok ama çok zor.

 

Galatasaray taraftarına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Galatasaray taraftarı çok bilinçli bir taraftar topluluğu. Bayan basketbolunu yakından izliyorlar. Bunu geçen sezonlarda herkes gördü ve biliyor. Çok büyük destek veriyorlar. Onun bu sene devam etmesi haklinde başarılar kazanırız. Bayanlar çok duygusal sporcular. Onlar tribünlerden alacakları pozitif elektrikle motivasyonlarını daha fazla arttırabilirler. Onlar açısından taraftar çok önemli. Bu destek oldukça Galatasaray olarak çok başarılı oluruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!