Kahraman İbo: 74-62

Güncelleme Tarihi:

Kahraman İbo: 74-62
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Müthiş derbide iki takım da sert savunma yaptı. Ergin Ataman’ın diskalifiye edilmesiyle sinirler gerildi.Ancak son çeyrekte sahneye çıkan İbrahim, inanılmaz üçlükleriyle maça son noktayı koydu.

EFES Pilsen ile Ülker arasındaki zirve savaşı nefesleri kesti. Euroleague temsilcilerimizin adeta final havasında oynadığı mücadelede mutlu sona turuncu yeşilliler ulaştı: 74-62..

Sinirlerin gerildiği, savunmanın en üst seviyede yapıldığı karşılaşmada özellikle dördüncü çeyrekte İbrahim Kutluay, büyük oyuncu olduğunu gösterdi ve takımını kurtaran kaptan olarak dikkat çekti.

Maçın ilk çeyreğinin ilk 5 dakikasında her iki takım müdaafa ağırlıklı oynayınca skor çok düşük oldu (4-6). Bu dakikadan sonra Ülker’de Mirsad ve Gulyas oyuna girdi. Pota altında etkili olan Macar oyuncunun sayılarıyla Ülker öne geçti. Hücum ribauntlarında da inanılmaz bir savaşın verildiği bu çeyreği turuncu yeşililler, 13-10 önde kapadı.

Ergin Ataman atıldı

İkinci periyotta ise yine kolay pozisyon vermeyen iki takım, müsait pozisyonda şut atamamanın sıkıntısını yaşadı. Zor şartlarda atılan şutlar sonrası istatistiklerde kötü bir yüzde oluşurken, Cüneyt’in kritik anlardaki sayıları ve Efes’in top kayıpları Ülker’in devreyi 37-27 önde kapamasını sağladı.

Maçın ikinci yarısında koç Ergin Ataman’ın iki teknik faul alarak atılmasının ardından bocalayan Ülker, Cüneyt’in arka arkaya kaydettiği 5 sayıyla zor durumdan kurtuldu, çeyreğin bitime 3.24 dakika kala farkı 13 sayıya çıkardı: 46-33. Dördüncü çeyreğe 50-42 önde girdi. Final periyodunda Ender ve Alper’in 3’lükleri uzunlarının faul problemine rağmen Efes’i 52-51 öne geçirdi. Ancak bu çeyrekte Haislip ve İbrahim Kutluay sahneye çıktı. Kaptan hücumda öldürücü 3’lükleri attı, Ülker’in zirvede kalmasını sağladı.

EFES PİLSEN-ÜLKERSPOR

 SALON: Abdi İpekçi

 HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu (**), Mehmet Keseratar (**), Ozan Çakar (**)

EFES PİLSEN: Ender (**) 7, Domercant (**) 8, Granger (*) 5, Prkacin (***) 15, Kaya (**) 12, Popoviç (**) 7, Alper (**) 6, Kerem (**) 2, Cenk (*)

ÜLKERSPOR: Stefanov (**) 5, İbrahim (****) 20, Trepaknier (**) 5, Oğuz (*), Haislip (***) 15, Gulyas (***) 13, Mirsad (***) 6, Bekir (**) 2, Cüneyt (***) 8

 İLK PERİYOT: 10-13

İLK YARI: 27-37 (Ülkerspor lehine), 

3.PERİYOT: 42-50 

DİSKALİFİYE: Ergin Ataman (32.03) (Ülkerspor)

Doğan: Takım olduk

ÜLKER,
zirve yarışı yaptığı Efes Pilsen’i yenerken, ilk yarıyı lider kapamanın sevincini yaşadı. Turuncu yeşilli takımın başkanı Ali Doğan, karşılaşmadan sonra soyunma odasına girdi ve oyuncuları tebrik etti. Doğan burada, "Ülker bugün takım oldu. Eksiklerimizi giderdik. Savaşan bir ekip kurmanın sevincini yaşadık. Ödülünüzü koçunuz ve kaptan belirleyecek" dedi.

Abdi İpekçi’de yangın!

MAÇ
sonrası Abdi İpekçi Spor Salonu bir anda dumanlar altında kaldı. Salonda bulunan kalorifer peteklerinin etrafındaki elyaflar bilinmeyen bir nedenle tutuşmaya başladı. Soyunma odaları dahil salonun her tarafının dumanla kaplaması üzerine salonda panik yaşandı. Ancak çağrılan itfaiye ekipleri olaya müdahale ederek yangını söndürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!