’Kadınlar Davosu’nda Türkiye’yi Ergün ve Kalpaklıoğlu temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

’Kadınlar Davosu’nda Türkiye’yi Ergün ve Kalpaklıoğlu temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2006 00:00

Kadınlar Davos Forumu’nun kadın liderlere yönelik kardeş forumu olan Ekonomi ve Toplum İçin Kadınlar Forumu’na Türkiye’den iki kadın yönetici çağrıldı. Boyden’in Yöneticisi Özlem Ergün ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu, dünya genelinden 800 liderin çağrıldığı zirveye katılarak Türkiye’yi temsil edecek.

5-7 Ekim tarihleri arasında Fransa’da ikincisi düzenlenecek olan zirvenin teması "Toplumların İlerlemesinde Kadının Yeni Sorumluluğu" olacak.

KADIN vizyonu ve etkisiyle bir gelecek yaratmak için uluslararası kadın liderler için düzenlenen The Women’s Forum for the Economy and Society’ye (Ekonomi ve Toplum İçin Kadınlar Forumu) Türk iş dünyasından yönetici seçme ve yerleştirme şirketi Boyden’in Yöneticisi Özlem Ergün de çağrıldı. Bu yıl 5-7 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Deauville şehrinde yapılacak olan foruma Ergün dışında Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu da katılacak. Forumun düzenlenmesinde Boyner Holding’den Ümit Boyner’in de önemli desteği bulunuyor. "Toplumların İlerlemesinde Kadının Yeni Sorumluluğu" teması altında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan foruma siyasi, ekonomik, kültürel ve medya alanlarında 800 kadın yönetici katılacak.

İLK KATILIMI:

Boyden Yöneticisi Özlem Ergün, zirveye davet üzerine katıldığını belirterek, Boyden’in Türkiye’de temsil edilmesi ve yönetici seçme ve yerleştirme alanındaki yöneticilerden biri olması nedeniyle zirveye katılım için davet aldığını söyledi. Ergün, 20 yıldır Türk iş dünyasında kariyer değişimlerine yön veren bir iş kadını olarak aldığı davetten gurur duyduğunu ifade etti. Bu yıl ilk defa katılımcı statüsüyle forumda yer alacağını aktaran Ergün, "Yaşar Grubu’ndan Feyhan Kalpaklıoğlu da Türkiye adına bu yılki katılımcılar arasında yer alacak. Kalpaklıoğlu, sanayi sektöründen, ben hizmet sektöründen geliyorum. 20 yıldır insan kaynakları yönetimi ve insana odaklı yönetim, doğru işe doğru insan seçimi konusunda çalışmalarda bulunuyorum" diye konuştu. Ergün, Türkiye’de kadın girişimcilere yönelik ciddi çalışmalar yürüten Kadın Girişimciler Derneği’nin (Kagider) forumda önemli rolü bulunduğunu dile getirdi.

KATKISI BÜYÜK:

İkinci kere toplanacak olan zirveye 800 kişinin katılacak olmasının ciddiyeti, ilgi ve desteği gösterdiğine dikkat çeken Ergün, bu tip girişimlerin mutlaka olumlu katkılarını olduğunu, özellikle AB üyelik konusu, töre cinayetleri, kadın hakları, laiklik gibi kavramların çok tartışıldığı günümüzde Türk kadınlarına eskisindan daha fazla sorumluluk ve görev düştüğünü vurguladı.

AYRIMCILIK DEVAM EDİYOR:

Özlem Ergün, hem büyük yerli kuruluşlar, hem de ağırlıklı olarak yabancı yatırımcılarla çalıştığı için iş hayatını gözlemleme fırsatı bulduğunu belirterek, gözlemlerine göre Türkiye’yi içine alan Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesi’nde kadınlara yönelik ayrımcılığın halen devam ettiğini aktardı. Eski dönemlere göre olumluya doğru gidiş olduğunu dile getiren Ergün, kıta Avrupa’sında da kadın yöneticilere yönelik tutuculuk gözlendiğini, İskandinav ve Benelüx ülkelerinin daha eşitlikçi olduğunu kaydetti. Ergün, şöyle devam etti: "Ayrımcılık ilk düzelmesi gereken konu. Bunun için de yılların geçmesi gerekiyor. İş dünyasında daha çok kadın aktif olarak yer almaya başladı. Ben ailesindeki tüm kadınların aktif iş yaşamında yer aldığı bir aileden geliyorum. Şanslı sayılırım. Tabii bunun Anadolu’ya yayılması zaman alacak.

Sosyal konular ve iş konuşulacak

THE WOMEN’S
Forum for the Economy and Society(Ekonomi ve Toplum İçin Kadınlar Forumu), Womens Forum Davos (Kadınlar Davos Forumu) zirvesinin kadın liderlere yönelik olan kardeş forumu. Başkanlığını Aude de Thuin yürütüyor. Forum dünyadaki üst düzey karar vericileri bir araya getiriyor. Forum şöhretli kadın liderlere görüşlerini bildirme şansı tanıyor. Forumda, sağlık, demografi, eğitim, çevre gibi dünya genelinde önemli olan sosyal konular yanında iş ve küresel rekabet konularında seminerler yer alacak. Forumda aralarında İngiltere Sağlık Bakanı Patricia Hewitt, Renault Nissan CEO’su Carlos Ghosn, Lucent Technology CEO’su Patricia Russo ve Bain & Company Başkanı Orit Gadiesh’in bulunduğu 100 tanınan kişi konuşma yapacak.

Kadının ekonomiye dolaylı katkısı doğrudan hale geliyor

ÖZLEM Ergün, Türkiye’de kadınların ekonomiye katılımını artırmak için neler yapılması gerektiği konusunda şunları söyledi: "Zaten zorlaşan yaşam ve geçim koşulları kadının da ekonomiye ve üretime eskiden dolaylı olan katkısını daha doğrudan hale getirdi. Ancak kadın girişimcilerin desteklenmesi için devletin de gönüllü olması ve destek mekanizmalarını devreye sokması gerekiyor. Günümüzde bu rolü sivil toplum kuruluşları üstlendi ve başarıyla sürdürüyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!