Kadın sporcular Fenerbahçe'nin gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadın sporcular Fenerbahçenin gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 12:18

Fenerbahçe Kulübü'nün basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarındaki kadın sporcuları, bu sezon ligde ortaya koydukları başarılı mücadelenin yanı sıra Avrupa'da da şampiyonluk kovalayarak, adeta camianın gurur kaynağı oldular.

Sarı-lacivertli kulübün, kadın basketbol takımı FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde, voleybol takımı Şampiyonlar Ligi'nde ve masa tenisi takımı da ETTU Cup'ta, Avrupa şampiyonluğu hedefiyle yollarına devam ediyor.
Kadın takımlarının sarı-lacivertli renkleri Avrupa'da temsil ettiği Fenerbahçe'de, futbol takımının, şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edildiği bu sezon, erkek basketbol takımı Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi'ne “Top 16” turunda veda etti.

Avrupa mücadelesine CEV Şampiyonlar Ligi'nde başlayan, bir üst tura çıkamayan ancak grubunu 3. olarak tamamlayarak CEV Kupası Challenge Turu'na katılma şansı elde eden erkek voleybol takımı Fenerbahçe Grundig ise çeyrek finalde kupanın dışında kaldı.

Kadın basketbol takımı “8'li Final”de

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider olarak tamamlayan, son 6 yılın şampiyonu Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi mücadelesinde namağlup şekilde “8'li Final”e yükseldi.
Grup maçları ve ikinci turda yaptığı 14 maçın hepsini kazanarak oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Galatasaray Medical Park'ın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek finallerde kupa için mücadele verecek.

Fenerbahçe Kulübü'nün basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, oyuncularının Türkiye liginde normal sezonu lider tamamlayıp, Avrupa'da namağlup yoluna devam ederek önemli bir başarı ortaya koyduğunu ifade ederek, “Şampiyon olduğumuzda da belki de ilk namağlup takım olacağız. Armanın gururu bu çocuklar. 13 yıl önce kulüp başkanımız Aziz Yıldırım'ın amatör şubelere yaptığı yatırımların sonuçlarıdır bu. Geçmişte yaptığımız yatırımların sonuçlarını alıyoruz. '8'li Final' maçları Galatasaray'ın ev sahipliğinde düzenlenecek. Hedefimiz Avrupa Ligi şampiyonluğu, kendi ülkemizde bu kupayı kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Universal, üst üste 3. kez “Dörtlü Final”de

Sarı-lacivertli ekibin kadın voleybol takımı Fenerbahçe Universal, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3. kez “Dörtlü Final”e kalarak, Avrupa kupalarında istikrarlı performansını sürdürdü. Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde lig etabını lider tamamlayan Fenerbahçe Universal, 24-25 Mart tarihlerinde Bakü'de düzenlenecek “Dörtlü Final” organizasyonunda kupayı Türkiye'ye getirmek için mücadele verecek.

2009-2010 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 2., 2010-2011 sezonunda ise Avrupa 3.'sü olan sarı-lacivertli ekip, bu sezon şampiyonluğa gözünü dikti. Fenerbahçe Kulübü'nün voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay, takımlarının uzun süredir elde ettiği başarılarla, sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da söz sahibi olduğunu ifade ederek, “Başkanımız Aziz Yıldırım'ın 100. yılımızı kutladığımız sezondan önce başlattığı büyük projenin bugün meyvelerini topluyoruz. Bütün dallarda Avrupa'da önemli yerlerde yer alıyoruz. En büyük arzumuz ülkemize ve Fenerbahçemize bu kupayı kazandırmak” diye konuştu.

Kupayı aldıklarında ilk olarak, şike iddialarına yönelik davada tutuklu bulunan kulüp başkanı Yıldırım'a götüreceklerini belirten Dinçay, “Bu kupayı en çok hak eden kişi kendisidir. Bu başarı onun başlattığı bir dönemin meyvesidir. Buralara gelmemizde de sporcularımızın, teknik heyetimizin ve bütün çalışma arkadaşlarımızın emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Dinçay, kulüpte faaliyet gösteren branşlarda kadın sporcuların ortaya koyduğu başarıyla ilgili olarak da, “Şunu söyleyebilirim ki, bütün bayan sporcularımızın elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor. Onların elde ettiği başarılar ülkemiz adına önemli. Fenerbahçe'nin bayanları her dalda, sadece sporcu olarak değil, taraftar olarak da liderliğini sürdürüyor. Bayanlarımızı tebrik ediyor, kutluyorum. Büyüklüklerini her defasında ortaya koyuyorlar” şeklinde konuştu.

Masa tenisinde final heyecanı

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda finale yükselerek, kadınlarda bu branşta Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. ETTU Cup'ta çeyrek ve yarı final mücadelelerinde önemli rakiplerini saf dışı bırakan sarı-lacivertliler, mayıs ayında yapılacak final maçlarında Rusya'nın Viladin Vostok takımı ile kupa için kapışacak. Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını anlatarak, şampiyonluk hedeflerinde artık son aşamaya geldiklerini ve kupayı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Finalde istedikleri Rus ekiple eşleştiklerini kaydeden Yaldız, şunları söyledi:

“Finalde takım seçilmez ama biz Rusya ekibini istiyorduk. Çünkü oyuncuları daha sade, Avrupa stiline göre oynuyor. Bu bizim sporcularımız için de güzel oldu. İlk maçı burada oynayacak olmamız bir avantaj. Kendi sahamızda farklı bir galibiyet alıp deplasmandaki rövanş öncesi avantaj elde etmek hedefindeyiz. Moskova'dan kupayı İstanbul'a getirmek istiyoruz. Bütün adımları tek tek çıkarak buralara geldik. Son bir basamak kaldı. Onu da çıkıp bu işe noktayı koyacağız. Daha önce erkeklerde final oynayıp kazanamadığımız bu kupayı inşallah bayan sporcularımız Türkiye'ye getirecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!