Kabus günleri

Güncelleme Tarihi:

Kabus günleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

İki gün askeri kampta alıkonulan Fildişi Sahili Milli Takımı'ndan Bakayoko, ‘‘Uçak Abidjan yerine Yamossoukro'ya indiğinde hepimiz çok korktuk. Etrafımızı askerler kuşattı. Kabus yaşadığımızı düşündük’’ dedi.

FİLDİŞİ Sahili Milli Takımı'nın Marsilya'da forma giyen isimlerinden Ibrahima Bakayoko, askeri kampta geçirdikleri iki günü kabus olarak niteledi. Afrika Uluslar Kupası'nda ilk turda alınan başarısız sonuçlarla elenilmesinin ardından cunta lideri General Robert Guei'nin emri ile Fildişi Sahili Milli Takımı bir askeri kampa kapatılarak iki gün vatanseverlik derslerine tabii tutulmuştu.

Bakayoko, Marsilya'ya geldikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘‘Uçağa bindiğimizde planlandığı gibi Abidjan'a inmeyi umuyorduk, ancak Yamossoukro'ya inince hepimiz gerçekten çok korktuk. Her yer karanlıktı ve etrafımızı askerler kuşattı. Bir kabus yaşadığımızı düşündük. Böyle bir şeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyorduk. Zor anlarda futbolcu arkadaşlarımla dayanışmamız bize güç verdi. Ülke vatandaşlarımızın bizi eleştirisini ve yaşadıkları hayal kırıklığını kabul ediyorum. Ancak bu yaşadıklarımızı hak etmedik.’’

Tekrar Fildişi Sahili Milli Takımı forması giyip giymeyeceği sorulan Bakayoko, ‘‘Bu sadece benim değil, tüm takımın birlikte vermesi gereken bir karar’’ yanıtını verdi.

General Guei, perşembe günü futbolcuları serbest bırakmadan önce onlara vatanseverliğin ne demek olduğunu öğrettiklerine inandığını belirtmiş, gerekirse yeniden kampa kapatabileceklerini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!