Kaburga kavgası

Güncelleme Tarihi:

Kaburga kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Diyarbakırlı Selim Amca İstanbulluları kaburga dolmasıyla tanıştırdı. Ancak İstanbul'daki lokantasında Mardinli ortağıyla arasına kara kedi girdi. Bu kavga şehirde birçok kaburga lokantası açılmasıyla sonuçlandı.

Kaburga dolması doğunun özel yemeklerinden biri. Diyarbakırlı Halil Aytek bu ev yemeğini lokanta masasına taşıdı. Sonra hemşehrisi Selim Nazlıcan ile ortak oldu. Selim Nazlıcan ortağı ölünce işe ailesiyle devam etti. Bir süre sonra Selim Amca'nın Sofrası, Diyarbakır'ın simgelerinden biri haline geldi.

Birkaç yıl geçti, Diyarbakır Selim Amca'ya dar gelmeye başladı. Aile İstanbul'u denemeye karar verdi.

İlk şube ‘‘Kaburgacı Selim Amca’’ adıyla Aksaray'da açıldı. Şubenin bir de Mardinli ortağı vardı: Cebrail Demirat. Ancak çok kısa bir süre sonra iki ortak arasına kara kedi girdi. Ayrılmaya karar verdiler. Aksaray'daki lokanta Cebrail Demirat'a kaldı.

Taraflar niye ayrıldıklarını anlatmaktan kaçınıyor ama bu ayrılık İstanbullulara yaradı. Şehrimiz birdenbire kaburga lokantalarıyla doldu taştı!

Yurtdışından sipariş

Şu anda Aksaray'da Cebrail Demirat'ın ‘‘Kaburga Sofrası’’ ile Selim Nazlıcan'ın Bahçelievler ve Erenköy'deki ‘‘Selim Amca'nın Sofra Salonu’’ arasındaki rekabet sürüyor.

Nazlıcanların İstanbul'daki iki lokantasında ayda üç ton et, bir ton pirinç kullanılıyor. Etler Diyarbakır'dan geliyor. Mönü ezogelin çorbası ve nar ekşili bostana salatası ile başlıyor. Sonra güveç ve haşlanmış içli köfte, bumbar dolması, meşhur kaburga dolması ve irmik helvası.. Kişi başına 6 milyon.

Lokanta yurt dışından da sipariş kabul ediyor. Her hafta 200 kişilik kaburga dolması İtalya, Kanada, Fransa, Hollanda’ya gönderiliyor.

Nazlıcanlar daha fazla şube açmaktan yana değil. Halim Nazlıcan şöyle diyor: ‘‘Bu iş büyüdükçe kalite denetimi zorlaşıyor. Bizim gerçek işimiz restoran işletmeciliği değil, bundan sonra yatırım yaparsak gıda üzerine olur.’’

Cebrail Demirat Nazlıcan ailesiyle ortaklığı bittiğinde yola tek başına devam etmiş. Şu anda Aksaray’daki Kaburga Sofrası’nda eşi Esra Hanım ile çalışıyor. Yemekleri bizzat Esra Hanım yapıyor. Etler Mardin'den geliyor. Cebrail Bey'e göre kaburga dolması asıl olarak bir Mardin yemeği.

Sofra Salonu'nun mönüsünde salata, iftar tabağı, çiğ köfte, güveç, bumbar, haşlanmış içli köfte, kaburga dolması, mırra ve irmik helvası var. Bir kişi 6.5 milyon lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!