Juventus federasyonu mahkemeye verdi

Güncelleme Tarihi:

Juventus federasyonu mahkemeye verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 10:44

İtalya'da 2006 yılında patlak veren futbolda şike skandalına adı karışan Juventus takımı, geçen sürede haksız yere zarara uğratıldığını iddia ederek, İtalya Futbol Federasyonu'nun zararlarını tazmin etmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

Napoli Mahkemesi'nin sözkonusu skandalla ilgili Juventus eski Genel Direktörü Luciano Moggi'nin suçlu olduğuna, ancak Juventus'un takım olarak şike oluşumu içinde yeralmadığına dair kararı, takımı ayağa kaldırdı. İtalya'da "Calciopoli" olarak anılan ve dünya futbol tarihinin en büyük skandallarından biri olarak bilinen şike oluşumunun 2006 yılında ortaya çıkmasıyla, İtalya Futbol Federasyonu tarafından Juventus eski Genel Direktörü Luciano Moggi ömür boyu futboldan men edilmiş, takımın 2005 ve 2006 şampiyonlukları geri alınmıştı. Bununla da kalmayıp Juve Serie B'ye düşürülüp, sezona eksi puanla başladı. Skandala ismi, karışan diğer takımlar AC Milan, Lazio, Fiorentina ve Reggina'ya ise sadece lige eksi puanla başlama cezası verildi.

Aradan geçen sürede skandal sivil mahkemeye taşındı. Napoli Mahkemesi'nde görülen davada karar geçtiğimiz hafta açıklandı. Kararda Juventus eski Genel Direktörü Luciano Moggi'ye temyize açık olmak üzere, 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca Moggi'nin şike sistemini oluşturduğunu ancak Juventus takımının bundan sorumlu tutulamayacağını karara bağladı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Juventus yönetimi, Lazio Bölge İdare Mahkemesi'nde İtalya Futbol Federasyonu aleyhine tazminat davası açtı. Tazminat gerekçesi olarak federasyonun takımlara eşit mesafede davranmadığını iddia eden Juventus yönetimi, skandalın ardından federasyonun aldığı kararlar neticesinde takım hisselerinin değer kaybettiğini ve aldığı ceza sonucu bilet ve reklam gelirlerinden büyük kayıp yaşadığını dile getirilerek, bu kayıpların birkaç yüz milyon euroyu bulduğunu ve bunun tazmin edilmesini istediklerini bildirdi.

İtalya Futbol Fedsersyonu Başkanı Giancarlo Abete tazminat istemiyle ilgili olarak, "Biz bu davranışı bekliyorduk. Ama biraz daha bekleyebilirlerdi" demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!