Juventus cezaya itiraz etti

Güncelleme Tarihi:

Juventus cezaya itiraz etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 18:22

İtalya'da ortaya çıkartılan şike skandalında en ağır cezayı alan Juventus, kararın gözden geçirilerek bozulması talebiyle, bugün İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) bünyesindeki Uzlaşı ve Tahkim Kurulu'na (CCA) başvurdu.

İki aşamalı bir yargılanma neticesinde ikinci lige düşürülen Juventus, kararın gözden geçirilerek bozulması talebiyle, bugün İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) bünyesindeki Uzlaşı ve Tahkim Kurulu'na (CCA) başvuruda bulundu.

CCA'nın konuya ilişkin başvuruları bu ay içerisinde değerlendirerek sonuca bağlaması bekleniyor. Siyah-beyazlı kulüpten önce, eski Juventus Asbaşkanı Antonio Giraudo ve eski Genel Direktörü Luciano Moggi de CCA'ya müracaat ederek haklarında verilen 5 yıl görevden men cezasının bozulmasını talep etmişlerdi.

Aynı şekilde Milan Asbaşkanı Adriano Galliani de geçtiğimiz cuma günü CCA'ya dilekçe vererek, şike skandalı nedeniyle 9 ay görevden men cezasının kaldırılmasını istemişti.

CCA'ya başvuran kulüp ve şahıslar, bir sonuç alamamaları halinde, konuyu Lazio Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıma hakkına da sahip bulunuyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!