Jip mip istemem

Güncelleme Tarihi:

Jip mip istemem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milli Takım kalecisi Rüştü ‘Jip krizini’ HÜRRİYET'e anlattı

Jip krizinin tek sorumlusu olarak futbolcuların gösterilmesinin kasıtlı yapıldığını ifade eden Rüştü, ‘‘Tek suçlu federasyondur. Beni ve arkadaşlarımı Türk Ulusu önünde küçük düşürmeye çalışıyorlar’’ diye konuştu.

BEN jip mip istemiyorum. Almayacağım. Benim gibi 2 ya da 3 arkadaşım da bu jipleri almayacak’’ Bu sözler Fenerbahçe'nin Kaptanı ve Milli Takım Kalecisi Rüştü Rençber'e ait. Jip krizinin tek sorumlusu olarak futbolcuların gösterildiğini ve bunun kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden Rüştü, ‘‘Tek suçlu federasyondur. Beni ve arkadaşlarımı Türk Ulusu önünde küçük düşürmeye çalışıyorlar’’ diye konuştu.

Ulusoy söz verdi

Kendileri için en büyük primin ‘‘Avrupa Şampiyonası Finallerine katılma onuru’’ olduğunu ifade eden Rüştü, ''Jip krizini'' başından sonuna kadar Hürriyet'e anlattı. Rüştü şunları söyledi: Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy geldi. Bizlere ‘‘Şampiyonaya gidin size birer jip ’’ dedi. Alpay ayağa kalktı: - ‘‘Sayın başkan sizin kullandığınız Range Rover gibi mi?’’ dedi. Ulusoy, parmağını havaya kaldırdı bizleri göstererek: - ‘‘Hepinize birer Range Rover’’ diye yanıtladı.

TEHTİD Mİ ETTİK?

Ancak bu noktadan sonraki tüm gelişmeleri federasyon sulandırdı. Kamuoyunda bizleri suçlu gibi göstermeye çalıştılar. Şimdi soruyorum. Bizmi istedik bu jipleri. ‘‘Bize jip vermezseniz çıkıp oynamayız mı?’’ dedik. ‘‘Maça çıkmıyoruz mu’’ dedik. Sorun jiplerin verilip verilmemesi yada markası değil. Bunların hepsi hayal mahsulu. Biz karşımızda dürüst insanlar bulamıyoruz. Bazı köşe yazarları da bilip bilmeden onlara yardımcı oluyorlar.

OLAY SULANDIRILDI

Ben bu sıkıntımızı Milli Takımlar Sorumlusu Selami Özdemir'e söyledim. ‘‘Bize karşı dürüst olun’’ dedim. Ne yazık ki bize yardımcı olması gereken Futbol Federasyonu olayı sulandırdı.

Simdi de bu jipleri 16 futbolcuya dağıtacaklarını söylüyorlar. Milli Takım kadrosu 20 hatta 22 kişi. 4 maç oynayan Milli Takımımız'ın galibiyetinde rol oynayan bazı arkadaşlarımız jip alamayacak. Ama bizler alacağız. Ve o Milli Takım'dan siz dostluk, arkadaşlık, sevgi, birlik, beraberlik ve başarı bekleyeceksiniz. Olmaz böyle şey.

Tekrar ediyorum tek suçlu federasyondur. Beni ve arkadaşlarımı Türk Ulusu önünde küçük düşürmek isteyenler bundan utanmalıdırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!