Jetlag oluyorsa Brezilyalı almayalım

Güncelleme Tarihi:

Jetlag oluyorsa Brezilyalı almayalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 10:44

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapılırken, bir çok konu tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı,  Galatasaray Lisesi'nde yapıldı. Toplantıda üyeler, teknik direktör Frank Rijkaard  ve futbolcuları adeta topa tutarken, kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı  “Hocamızın da futbolcularımızın da arkasındayız” dedi.
 İrfan Aktar başkanlığında, Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen  toplantıya, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı nedeniyle kulüp başkanı Adnan Polat  katılamazken, yönetim kurulu adına ikinci başkan Mehmet Helvacı, başkan  yardımcısı Ali Haşhaş, yöneticiler Işın Çelebi, Faruk Bil ve Nejat Uygur  toplantıda hazır bulundu.
 İrfan Aktar, “Cemal Nalga skandalı” ile ilgili olarak geçen ay yapılan  olağanüstü divan kurulu toplantısının bir gün öncesinde, kulüp disiplin kurulu  üyesi Levent Yücel'in internette yayılan açıklamasına tepki gösterdi. Levent  Yücel'in, yapılan toplantının gereksiz olduğunu iddia ettiğini ifade eden başkan  Aktar, Galatasaray Kulübü'nün divan kurulu olarak böyle önemli bir konuda  toplantı yapmalarının tüzük gereği olduğunu bildirdi.
 Öte yandan, istifa eden Nihat Hakkı Karaköse'nin yerine divan kurulu  başkan yardımcılığı görevine Faruk Göğen Altınbaşak oy birliği ile seçildi.

Haberin Devamı

“HOCAMIZIN DA FUTBOLCULARIMIZIN DA ARKASINDAYIZ”

 Toplantıda üyeler futbol takımıyla ilgili eleştiri dozajını yüksek  tutarken, ikinci başkan Mehmet Helvacı, “Hocamıza da oynattığı futbola da  futbolculara da güveniyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının berabere  bitmesi olumsuz bir sonuç. Maçtaki pozisyonlara bakıldığında bunların bir  kısmının gol olmaması normal değil. Konuşmaları sonuca bağlı yorumlar olarak  görüyorum. Futbol takımımıza destek olmamız gerektiğini, şu anda herhangi bir  şeyin kaybedilmediğini görmeliyiz. Elbette uyarılar ve eleştiriler olmalı, ama  bu, futbolcularımızın ve teknik heyetimizin morali bozmamalı” diye konuştu.
 Linderoth konusuna açıklama getiren Helvacı, “Nasıl olduğunu  bilmediğimiz bir sakatlıktan dolayı oynatamıyoruz. Her sezon başında Linderoth'un  oynayabileceğini yönünde raporlar geliyordu. Bu sezon zaten son senesiydi.  Sözleşmesini feshetseydik bile bütün parasını ödeyecektik. Bu nedenle sınırlı da  olsa kendisinden yararlanmaya çalışıyoruz” dedi.
 Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi ise gelirlerinin yüzde 50'sini  statlarından elde eden kulüplerin başarılı olduğunu belirterek, “Stat  gelirlerimizi artırmamız lazım. Şu anda ortalama 14 bin seyirciye oynuyoruz. 10  milyon dolar gelirimiz var. Bunu, yeni stat ile 60 milyon dolara çıkarmayı  hedefliyoruz. Stat gelirlerimizi artırmadığımız takdirde gelir-gider dengemizi  oluşturamayız” şeklinde görüşlerini açıkladı.

Haberin Devamı

“JETLAG OLUYORLARSA BREZİLYALI OYUNCU ALMAYALIM”

 Üyelerden Murat Ece, yapılan transferlerin oynatılıp  parlatılamamalarından yakındı.
 Elano'nun jetlag olması nedeniyle iyi oynayamadığı açıklamalarına  göndermede bulunan Ece, “Aldığımız transferleri parlatamıyoruz. Geçmişte de bu  olmuş, bu sezon da oluyor. Jetlag olup oynayamıyorlarsa bir daha Brezilyalı  oyuncu almamak lazım. Alıyoruz adamları, oynatamıyoruz. Fenerbahçeli Kezman ve  Galatasaraylı Keita Fransa'da 'balon' transferler olarak gösterilmiş. Biz  alıyoruz, oynatamıyoruz, bu da ekonomik sıkıntı olarak geri dönüyor” diye  konuştu.
 Ece, oyuncu ve teknik heyet giderlerinin, bu sezon yapılan transferlerle  11 milyon liradan 26 milyon liraya yükseldiğini vurgulayarak, “Ama geçen sene  15. haftada 30 puandaydık, bu sezon da 30 puandayız. Bir şirketiniz var ve genel  müdürünüz size 15 milyon liralık yatırım yaptırdı, ancak kazancınız hiç artmadı.  O genel müdürü ne yaparsınız?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“ARDA'YI KAYBETMEYELİM”

 Üyelerden Hayrettin Kozak, Avrupa'nın önde gelen 4 ülkesindeki takım  kaptanlarının yaşlarını araştırdığını ifade ederek, “İspanya'da 20 takım var,  kaptanların yaş ortalaması 32,5 çıkıyor. Real Madrid'in kaptanı Raul 32,  Barcelona'nın kaptanı Puyol 31 yaşında. İtalya'da 20 takım var, bunların  kaptanlarının yaş ortalaması 31,5'u buluyor. İngiltere 20 takım var kaptanların  yaş ortalaması 32, Almanya'da 18 takım var, yaş ortalaması 29. Arda olağanüstü  yetenekli bir oyuncu, bizim evladımız. Bu kadar örnekler varken, bu futbolcumuza,  koskoca Galatasaray Kulübü'nün profesyonel takım kaptanlığını verdik. Türkiye
Ligi gibi bu kadar itişmeli kakışmalı bir ortamda...  Bu işi doğru mu yaptık,
yanlış mı yaptık bilemiyorum. Tabii bu andan itibaren değiştirsek, daha büyük  felaket olur. Arda'yı kaybetmeyelim, akıl yoluyla kazanalım” şeklinde konuştu.
 Hayri Kozak, takımda Linderoth diye bir oyuncu bulunduğunu dile  getirerek, “Bu arkadaşımızın ciddi rahatsızlığı var. 2007 yılı aralık ayından  itibaren hemen hemen hiç oynamadı. Bu arkadaşa yılda 1.1 milyon avro veriyoruz.  Bu bizim tüm altyapıya bir yılda harcadığımız meblağ” dedi.
 Kozak, Adnan Polat'ın hem futbol şubesi sorumlusu olduğu, hem de  başkanlık yaptığı 3 yıllık dönemde futbola harcanan paranın 512 milyon lira  olduğunu söyledi.
 Dünyanın en pahalı futbolcusunun Linderoth olduğunu iddiasında bulanan  üye Ayhan Yeğinsu da aldığı paraya oynadığı dakikanın bölünmesi halinde bunun  ortaya çıkacağını savundu.
 Semih Haznedaroğlu ise futbol takımının ortaya koyduğu futbol ile gelecek  için umut vermediğini dile getirerek, bunun Florya'nın iyi yönetilmediğini  gösterdiğini söyledi. Futbol şubesinin sorunlarının yönetimde konuşulması  gerektiğini vurgulayan Haznedaroğlu, “Rijkaard, zamanında şöyle iyi futbolcuydu,  böyle iyi antrenördü diye hiç bir şeye karışmazsak, sezon sonunda ligi yine 5.  tamamlarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KOLOĞLU: “AZİZ YILDIRIM, ARDA'YI YOK ETTİ”

 Üyelerden Doğan Koloğlu da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın,  Arda'yı tavırlarıyla yok ettiğini ifade ederek, “Biz buna seyirci kaldık. Bu  çocuk da onun için çöktü. Arda adına üzülüyorum” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!