Jeneriklere girdi finali kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Jeneriklere girdi finali kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 09:42

ABD Açık'ın tek erkekler kategorisinde Roger Federer finale kadar geldi ama rakibi Del Potro'ya mağlup oldu. Yarı final maçında rakibi Novak Djokovic'ten insan üstü bir çabayla inanılmaz bir sayı alan Federer, tek erkekler finalini 3-6, 7-6 (7-5), 4-6, 7-6 (7-4), 6-2'lik setlerle kaybetti.

Haberin Devamı

 

FEDERER'DEN GÖRÜLMEMİŞ SAYI - VİDEO

 

Şampiyon Del Potro -Galeri

 

Teniste sezonun 4. ve son “Grand Slam”  mücadelesi olan 129. ABD Açık Turnuvası'nda tek erkeklerin şampiyonu, İsviçreli  Roger Federer'i 3-2 yenen Arjantinli Juan Martin Del Potro oldu.

ABD'nin New York kentindeki USTA Tenis Merkezi Kortları'nda yapılan  toplam 24.2 milyon dolar (36.44 milyon lira) ödüllü turnuvada, TSİ dün gece tek  erkeklerin final karşılaşması yapıldı.

 6 numaralı seribaşı Arjantinli Del Potro, kariyerinde 3 Avustralya Açık,  6 Wimbledon, 1 Roland Garros, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 1 numaralı  seribaşı Federer'i, oldukça çekişmeli geçen bir maçta 3-6, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4)  ve 6-2'lik setlerle 3-2 yenerek, kariyerinin ilk “Grand Slam” zaferine ulaştı.  Del Potro, 1 milyon 600 bin dolar (2 milyon 421 bin TL) para ödülünün de sahibi  oldu.
 Federer'in, Flushing Meadow'daki son 5 yıllık üstünlüğüne ve üst üste 40  maçlık galibiyetine son veren Del Potro, rakibinin, Bill Tilden'in 1920 ve 1925  yılları arasında kazandığı 6 ABD Açık şampiyonluğu ile 1969 yılında Rod Laver'in  elde ettiği, “bir sezondaki 3 grand slam turnuvasının da şampiyonu olmak”  unvanını egale etme hayalini de suya düşürdü.

 28 yaşındaki Federer, maçtan sonra yaptığı açıklamada, her şeyi  denediğini, ancak işe yaramadığını söylerken, sayıya dönüştürebileceği fırsatları  kaçırdığını da kabul etti. İlk iki sette, 20 yaşındaki Del Potro'yu kontrolü  altına alabildiğini belirten Federer, “İkinci seti kazanmış olsaydım, diğer  setlerin üstesinden rahat gelirdim. Maalesef olmadı ve sonuç böyle oldu. Del  Potro çok iyi oynadı” dedi.

  Kupanın sahibi Del Potro ise törende yaptığı konuşmada, “Bu hafta iki  hayalim vardı. Biri, ABD Açık'ı kazanmak, diğeri de Roger gibi olmak” derken,  Federer'e dönerek, “Birini gerçekleştirdim. Ancak senin gibi olmak için kendimi  geliştirmem lazım. Son puana kadar savaştın. Büyük bir şampiyonsun” ifadelerini  kullandı.

 Kupayı almaktan duyduğu sevinci dile getiren Arjantinli şampiyon,  “Burada, bu kortta, sizlerle olmaktan ötürü çok mutluyum. Bu dakikalar ömrüm  boyunca aklımdan çıkmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!