Jamaika'lı Usain Bolt'un artık arabası var!

Güncelleme Tarihi:

Jamaikalı Usain Boltun artık arabası var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 09:58

Gezegenin en hızlı adamı Usain Bolt, kendi adını taşıyan 'Bolt' GT-R Supercar arabanın tanıtımına katılarak bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Jamaikalı sprinter altın madalya rengindeki bu özel aracın “Ebay” internet sitesi üzerinden ihaleye çıkarılmasından önce düzenlenen etkinliğe katıldı.  Arabanın satışından gelecek para Usain Bolt Vakfına gidecek ve bu sayede Jamaikalı gençlere eğitim istihdamı sağlanacak.

Adını sadece arabaya vermekle yetinmeyen Bolt, tepki sürelerini ve hızı görebilmek için Nissan’ın Oppama’daki tesislerine giderek tüm test süreçlerini yakından izledi. Sınırlı sayıda üretilen Bolt GT-R Supercar’ın ilerleyen dönemlerde seri üretime geçmesi bekleniyor.

Ünlü F1 pilotu Mark Webber ile birlikte aracı kullanan Bolt yaptığı açıklamada, “ırklar benim ilham kaynağım ve ben Nissan’ı daha heyecan verici bir marka haline getirmek istiyorum” dedi.

Nissan firması ise Bolt’un kendileri için eşsiz bir ilham kaynağı olduğunu belirtirken, Olimpiyat şampiyonu atletin kendilerinin tecrübe ve ruhunu yansıtabilecek en iyi isim olduğunu açıkladı.

BOLT GT-R

Haberin Devamı

0-100 km : 2,8 saniye

Güç: 545 beygir

Maksimum hız : 320 km

V6 motor: 3.8 çift turbo

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!