İyi,kötü,çirkin

Güncelleme Tarihi:

İyi,kötü,çirkin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1997 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Devrek Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü, av sezonunun açılışını görkemli bir av bayramıyla kutlamış. Bu güzel güne, ANAP Zonguldak Milletvekili Veysel Atasoy, Devrek Jandarma Alay Komutanı Albay Hastürk Karakaşoğlu ve Zonguldak Emniyet Müdürü İdris Pala renk katmışlar. Sayın Atasoy, avcı kavurmasının tadını pek beğenmiş olmalı ki, Sn. Pala ile yaptığı trap atışlarında tok karınla hedefi bir türlü denk getirememiş. Trap ve Tabanca atışlarında Behçet Etçioğlu birinciliği kimseye kaptırmamış.

Kulüp Başkanı Yaşar Ocakçı bu şenlikle bölgedeki kulüpleri ve avcıları bir arada toplamayı hedeflediklerini ifade etmiş. Sayın Ocakçı, ‘‘Federasyon'dan her türlü desteği almaktayız. Kulüplerimize öncülük edip, güç veren Federasyon Başkanımız Metin Sertoğlu'na teşekkür ediyoruz’’ diyerek sözlerini bitirmiş.

Öte yandan, Gelibolu Doğantepe civarında Orman ve Jandarmanın yaptığı denetimlerde, üzücü olaylar yaşanmış. Bunlar arasında kural, yasa tanımayan, bir çadırın içine doluşmuş on eli tüfekli hakkında zabıt tutulup, tüfeklerine, teyplerine ve vurdukları kuşlara el konulurken, 80 civarında vurulmuş bıldırcın arasında, 20 adet tarla kuşuna rastlanmış.

İstanbul'dan geldikleri anlaşılan bu eli tüfekliler, belli ki tarla kuşu vurmanın yasak olduğunun da bilincinde değiller. Ormancıların tarla kuşu başına 5 milyondan makbuz keseceğini duyunca, hiçbiri bu kuşlara sahip çıkmamış.

Sonuçta, olup bitenlerden habersiz, Emin Dede'nin üzerine, kendi arkadaşları tarla kuşlarını acımasızca yıkmışlar. Avcı dede, ‘‘Ben vurmadım’’ dediyse de, ‘‘Senin gözlerin iyi görmüyor, kulakların da iyi duymuyor, bıldırcın sanıp sen vurmuşsundur’’ denilerek, dost bildikleri tarafından ahir ömründe suçlu çıkarılmıştır. Avcı dedenin, hem çakaralmazına el koyulmuş, hem de 100 milyonluk ceza zaptı eline tutuşturulmuştur.

Bir bölgede çağdaş bir kulübün bayramında güzellikler sergilenirken, diğer bir yörede çirkinlikler almış başını gidiyor. Kötülüğün ikramiyesi de garibim avcı dedeyi vuruyor. Benim ise herkesden çok, telef edilen yaban varlıklarına yüreğim yanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!