"İyi bir oyun sergiledik ama..."

Güncelleme Tarihi:

İyi bir oyun sergiledik ama...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 10:32

(A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, maçın büyük bölümünde güzel bir oyun sergilediklerini ancak son bölümlerde oyunu bıraktıklarını, burada kendisinin da hatasının olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemeleri (F) Grubu'ndaki ikinci mücadelesinde İtalya'ya deplasmanda 78-69'luk skorla boyun eğen Türkiye'de, Karadağlı Başantrenör Bogdan Tanjevic maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, “35 dakika boyuncu biz harika bir oyun sergiledik ancak, karşımızdaki rakip İtalya, büyük bir takım. Son dakikalarda oyunu bıraktık. Burada benim de hatam var. Çünkü genellikle başvurduğum oyuncu rotasyonunu bu maç uygulamadım. Maçın final bölümünde enerjimiz kalmadı. Bu bizim eksiklerimizden bir tanesiydi ama yine de iyi oynadığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

İtalyan milli takımını tebrik eden Tanjevic, İtalya'nın bu galibiyetle elemeleri geçmeye yakın olduğunu ifade etti.

Milli basketbolcu Sinan Güler de İtalya Milli Takım'ını ve takımlarına maç sonuna kadar destek veren taraftarı tebrik ederek, “Basketbolun dışında bugün bizim için zor bir gündü; dün ülkemizde yaşanan terör saldırısı nedeniyle. Ama ben, yaşananlara ve son iki haftada iyi basketbol oynamamamıza rağmen, takımımızın bugün maçın büyük bölümünde oynadığı oyundan memnunum” dedi.

Güler, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kazansaydık önemli bir avantajımız olacaktı ama olmadı. Bizim için mücadele devam ediyor. Grupta ilk tur maçlarında 2 önemli karşılaşmamız daha var. Bugün oynadığımız gibi oynarsak, elemeleri geçeceğimizden eminim.”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de “Çok iyi mücadele ettik ama maalesef maçın sonunda çok ufak hatalarla maçı kaybettik. Tabii, her zaman aynı şekilde davranan İspanyol hakemin tutumu; maçta birkaç tane çok bariz çaldığı ve çalmadığı düdükler ile İtalyanların çok sert yaptığı müdafaaya izin vermesi, maçın sonucunun İtalyanların lehine olmasına sebep oldu” şeklinde konuştu.

Demirel, bundan sonra amaçlarının kalan maçları kazanarak, Avrupa Şampiyonası'na grup birincisi olarak katılmak olduğunu dile getirdi.

12 DEV ADAM İNTİHAR ETTİ

İtalya

İtalya Milli Takım Başantrenörü Simone Piangiani de basın toplantısında, karşılaşmanın ilk devresiyle ikinci devresi arasında takımının performansında büyük farklılık olduğuna dikkati çekerek, “Bizim sorunumuz oyuna başından asılmamak. Bu konuda halen olgunlaşmış değiliz. Maçın başında istediğimiz ritmi bulamıyoruz” ifadesini kullandı.

Piangiani, büyük bölümünü geride götürdükleri maçı kazanmalarını ise “Maçın başında ritmimizi bulamamamıza rağmen oyundan vazgeçmememiz, bu gecenin olumlu işaretiydi” şeklinde değerlendirdi.

Piangiani, Sassari tribünlerinin de takımlarına gerideyken dahi destek verdiğini, burada oynamanın güzel olduğunu sözlerine ekledi.

İtalya Milli Takım oyuncusu Luigi Datome ise Türkiye gibi iyi bir takım karşısında geriden gelip kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bu arada, karşılaşmanın başında (A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic'e İtalya Basketbol Federasyonu tarafından az sayıda verilen ödüllerden olan “Mükemmel koç” ödülü verildiği belirtildi.

Ay yıldızlı kafile, maçın ardından özel uçakla Alghero Havalimanı'ndan yurda hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!