İyi başlangıç

Güncelleme Tarihi:

İyi başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fenerbahçe, TSYD Kupası'na, ezeli rakibi Beşiktaş'ı yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Aslında her iki takımın da ortaya koyduğu futbol beklenilen düzeyden uzaktı. Elbette kazanan takıma eleştiri getirmek doğru değil. Yalnız benim, Monşer Otto Bariç için söyleyeceklerim olumlu olacak.

En azından Fenerbahçeli futbolcular sezona biraz daha diri ve kuvvetli görüntü sergileyerek girerlerken, bu güçlerini ne yazık ki, rakip yarı ceza sahasında göstermekten ziyade, kendi yarı sahasında daha fazla pas yapıp, topun sahibi gözüküyorlar. Ama futbolun daha aktif bölümü elbette rakip takımın yarı sahası ve ceza sahası dışıdır. Bu kadar fazla topa sahip olan bir takım elbette kazanç ibresini kendi lehine çeviren takımdır.

Nitekim Fenerbahçe, Beşiktaş'ın daha hala belirgin bir takım hüviyetinde gözükmemesinden yararlanarak bu maçı kazanan oldu. Maçın ilk yarısında Okocha'nın atmış olduğu frikik golü için bir tek sözcük yeterli olur sanırım; ‘‘Süper güzellikte’’ idi.

İkinci yarıda ise Saffet Sancaklı'nın, İlie'nin yerine oynuna girmesiyle Boliç'in daha fazla alışkanlığından olacak ki, Saffet'in enfes gollük pasına Boliç de golle cevap veren adam oldu. Kısacası Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne bu şekilde hazır gözükmedi, Fenerbahçe de lig öncesi iyi bir başlangıç yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!