Ä°talyanları birbirine düÅŸüren dondurmacı!

Güncelleme Tarihi:

İtalyanları birbirine düşüren dondurmacı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 09:58

İTALYAN yüksek mühendis Elena Pallotta 40’ından sonra çalıştığı şirketi bırakarak kendi işini kurma kararı verdi. Pallotta, ülkesi İtalya’dan İstanbul’a gelerek yeni bir şirket kurdu. Gerçek İtalyan dondurması üretip satan Pallotta ilk şubesini de Yeniköy’de açtı. Pallotta bir süre sonra 10’u aşkın İtalyan’dan finansman desteği aldı. Ancak işler yolunda gitmedi. Bu kez, Pallota’ya finans desteği veren İtalyanlar önce şirkete karşı icra takibi başlattı; daha sonra şirketin iflasını istedi. Mahkeme bu talebi geri çevirdi. Bu süreçte Pallotta da açtığı ilk şubeyi de başka bir şirkete devretti. 

Haberin Devamı

Ä°talya’nın Floransa kentinde doÄŸan Elena Pallotta, binlerce kiÅŸinin çalıştığı bir ÅŸirkette yönetici olarak çalıştı. Ä°yi bir iÅŸi yüksek bir geliri olan Pallotta kendi iÅŸini kurmaya karar verdi. Pallotta, daha önce bir çok kez gelip gittiÄŸi Ä°stanbul’da Ä°talyan dondurması üretip satmaya karar verdi.Â

İtalyanları birbirine düşüren dondurmacı

6 YIL ÖNCE ŞİRKETİNİ KURDU

Bunun için ilk önce İstanbul Ticaret Odası’na şirket kaydını yaptırdı. 31 Mart 2011’de Elpagel Gıda İthalat İhracat Danışmanlık Hiz. San. ve Tic. A.Ş. isimli şirket kuruldu. 100 bin TL sermayeli bu şirketin eşit hisseye sahip iki ortağı vardı: Elena Pallotta, Paolo Bonardi. Şirketin kuruluşundan 6 ay kadar sonra İtalyan Bonardi hissesini Pallotta’ya devretti. 

Haberin Devamı

İtalyanları birbirine düşüren dondurmacı

Elena Pallotta şirketini 6 yıl önce İstanbul'da kurdu.

İLK ŞUBE YENİKÖY'DE AÇILDI

Şirketin tek sahibi olarak işe girişen Pallotta ilk şubesini Sarıyer Yeniköy’de açtı. "MUA" markası ile açılan 40 metrekarelik şubeyi zamanla Göktürk ve Cihangir’de açılan şubeler izledi. Pallotta bir yandan işlerini büyütürken diğer yanda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde girişimcilik üzerine eğitim verdi. 

ÇOK SAYIDA KİŞİDEN MALİ DESTEK

2013 yılının ilk çeyreğinde ise, 12 İtalyan, Pallotta’nın şirketine finans desteği sağladı. Faizsiz olarak sağlanan bu destek şirkete bir tür yatırım olarak değerlendirildi.

ÖNCE İCRA TAKİBİ SONRA İFLAS DAVASI

Ancak bir süre sonra işler bozulmaya başladı. Ekim 2013'te, Cihangir ve Göktürk'deki şubeler kapatıldı. Elpagel Gıda’ya finansman desteği veren İtalyanlar ise şirkete karşı icra takibi başlattı. Yapılan takibe itiraz edildi. Bu kez, şirketin iflası için Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı. 

ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTTI İDDİASI

50 bin TL’lik alacağı içeren iflas davasında, davacı tarafın iddiasına göre, Pallotta şirketin içini boşaltmakla suçlandı. Mahkeme, aldığı bilirkişi raporu sonrası kararını verdi. Mahkemenin 3 Mayıs tarihli kararında, ‘alacağın varlığı kanıtlanamadı’ gerekçesi ile iflas talebi reddedildi. Davacı taraf avukatının kararı temyiz etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

GÖZDE ŞUBE İKİ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Alacak iddiasında olan İtalyanlar ile Elena Pallotta arasında yargı süreci devam ederken Yeniköy’deki şube iki kez el değiştirdi. Kadın girişimci C. K.’nın bir süre işlettiği şube geçen mayıs ayında B. A. Y.’ye  devredildi.

 

 

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!