İtalya 2-0 İspanya / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

İtalya 2-0 İspanya / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 11:22

EURO 2016 ikinci tur maçında İtalya, İspanya'yı 2-0 mağlup etti. Stade de France'da oynanan ve Milli hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönettiği zorlu mücadelede İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 34.dakikada Chiellini ve 90+1. dakikada Pelle kaydetti. Bu sonucun ardından İtalya, çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Haberin Devamı

Stat: Stade de France 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye) 
İtalya: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Parolo, De Rossi (Dk. 54 Thiago Motta), Florenzi (Dk. 84 Darmian), De Sciglio, Eder (Dk. 82 Insigne), Giaccherini, Pelle 
İspanya: De Gea, Ramos, Pique, Busquets, Alba, Juanfran, Nolito (Dk. 46 Aduriz - Dk. 81 Pedro), Iniesta, David Silva, Fabregas, Morata (Dk. 70 Vazquez) 
Goller: Dk. 33 Chiellini, Dk. 90+1 Pelle (İtalya) 
Sarı kartlar: Dk. 24 De Sciglio, Dk. 54 Pelle, Dk. 89 Thiago Motta (İtalya), Dk. 41 Nolito, Dk. 89 Busquets, Dk. 90+4 David Silva (İspanya)

İtalya 2-0 İspanya / MAÇIN ÖZETİ

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:

Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maça hızlı başlayan taraf İtalya oldu. İlk 10 dakika içinde iki net pozisyona giren İtalyanlar, kaleci De Gea'yı geçmeyi başaramadı ancak 33. dakikada golü buldu. Ramos'un Pelle'ye yaptığı faulle kazanılan serbest vuruşta Eder'in direkt kaleye gönderdiği meşin yuvarlak kaleciden döndü, Giaccherini'nin altıpasta dokunduğu topu Chiellini tamamladı:
1-0 
90+1. dakikada İtalya farkı ikiye çıkardı. Sonradan oyuna dahil olan Darmian'ın ortasında savunmadan seken topa Pelle boş pozisyonda vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0 

İtalya 2-0 İspanya / MAÇIN ÖZETİ

İSPANYA'DAN ERKEN VEDA
Son iki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupayı müzesine götüren İspanya, 2014 Dünya Kupası'ndan sonra EURO 2016'ya da erken veda etti. 

İtalya, çeyrek finalde Almanya ile 2 Temmuz Cumartesi TSİ 22.00'de Bordeaux şehrinin aynı isimli stadında karşı karşıya gelecek.
Maçı yöneten Cüneyt Çakır, toplamda 6 sarı kart gösterdi, kırmızı kartına ise başvurmadı. 

CÜNEYT ÇAKIR'A İSPANYOLLARDAN TAM NOT
EURO 2016 son 16 turu maçında İtalya , İspanya'yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselirken karşılaşmanın hakemi Çüneyt Çakır'da gösterdiği yönetim ile İspanyollardan tam not aldı .

Haberin Devamı

İspanyol basın mensupları Çakır'ın yönetiminin sorunsuz ve çok akıcı olduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!