İşte sporda başarının sırrı

Güncelleme Tarihi:

İşte sporda başarının sırrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 11:10

13-14 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Sporda Beslenme Stratejileri Sempozyumu” yoğun ilgiyle sonlandı.

Haberin Devamı

Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından 13-14 Kasım 2009 tarihleri arasında İstanbul’da Askeri Müze’de gerçekleştirilen “Sporda Beslenme Stratejileri Sempozyumu”nu 200 katılımcının izledi.

Sempozyum, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı GSGM ve Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı açılış konuşmalarının ardından bilimsel programla devam etti. “Sağlık, Spor ve Diyetisyene Bakış”, “Egzersiz”, “Sporda Beslenme”, “Sporcu Kampları”, “Olimpiyatlar ve Diyetisyenlik”, “Sporda Ergojenik Destek Ürünleri ve Doping” gibi ana konu başlıklarında düzenlenen birçok oturum katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli haltercimiz Halil Mutlu ve Dünya şampiyonu güreşçimiz Ercan Yıldız da Sempozyuma birer konuşma ile katıldılar.

Sporcu beslenmesinin önemi

Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyhan, kaliteli beslenmenin sağlığın sürdürülmesinde önemli etmenlerden biri olduğunu,  anne karnında başlayan beslenme sürecinin, yaşam boyu her grubun üzerinde önemle durması gereken ve bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi gereken bir süreç olduğunu ifade ederek, özellikle risk grupları olarak sayılan, gebeler, emzikliler, bebekler, çocuklar, yaşlılar, işçiler ve sporcuların beslenmeleri özenle düzenlenmesi gereken gruplar olduğunu vurgulayarak, sporcuların başarısında genetik yatkınlık- yetenek, motivasyon, düzenli antrenman kadar yapılan spor branşına uygun beslenmenin de önemli bir yer tuttuğunu, beslenme konusunu özellikle ve önemle ele alan ülkelerin sporcularının, yarışmalarda, başarıdan başarıya koştuklarının herkesçe iyi bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Sporcuların kaliteli beslenmesinde profesyonelce davranan, konunun uzmanı diyetisyenlerden yardım alan takımların, federasyonların ve kulüplerin konunun ne denli önemli olduğunu giderek daha iyi kavramakta olduğunu vurgulayan Beyhan; “Ancak ülkemizde Spor Diyetisyenliği alanında yetişmiş veya kendisini yetiştirmiş Diyetisyen sayısı oldukça yetersizdir. Bu nedenle Türkiye Diyetisyenler Derneği önemli alt çalışma/ branşlaşma alanlarından birisi olan “Spor Diyetisyenliği” konusunu önemsemiş, ilgili kurum ve kuruluşlar ile spor camiasının da görüş ve katkılarına yer vermek üzere bu sempozyumu düzenlemiştir. Tüm ilgililerin katılım ve katkıları ile gerçekleştirilen bu sempozyum başarı ile tamamlanmıştır” diyerek sözlerini bitirdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!