İşte İstanbul 2020'nin sloganı

Güncelleme Tarihi:

İşte İstanbul 2020nin sloganı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2013 11:47

2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için İstanbul'da bulunan Uluslararası Oimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu, incelemelerinin ikinci gününde... IOC Komitesi'ne bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın İstanbul 2020'nin sloganını ve halkın olimpiyatlara destek oranını açıkladı. IOC'nin yaptırdığı bağımısız araştırma sonuçlarına göre İstanbul halkının olimpiyatlara destek oranı yüzde 83 çıktı. IOC tarafından çok önemsenen bu oran diğer aday kentler olan Tokyo'da yüzde 70, Madrid'de yüzde 76 olarak duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun incelemeleri kapsamında Conrad Otel'de düzenlenen toplantıda, Türk ve yabancı basın mensuplarına sunum yapan Kılıç, “İstanbul 2020”nin sloganın “Bridge Together (Birlikte Köprüler Kuralım)” olacağını ifade etti.

İstanbul 2020 için belirlenen "Bridge together" (Birlikte köprüler kuralım" sloganını beğendiniz mi?
Beğendim
Beğenmedim

“İstanbul 2020”nin köprüler kurmayı vadettiği dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

“Biz ısrarla şunu söylüyoruz; İstanbul doğu ile batı, Avrupa ile Asya, medeniyetler, kültürler, inançlar arasında köprüdür. Bilinen 10 bin yıllık tarihiyle İstanbul bütün farklılıklar arasındaki en önemli medeniyet köprüsüdür. İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli köprüdür. İstanbul 2020'nin 'Bridge Together' sloganıyla birlikte sadece Türk halkına ve Türkiye'ye değil, olimpik değerlere önem veren bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul 2020'nin olimpik değerlerin temsil ettiği dostluk, barış, kardeşlik, sevgi, uzlaşı ve hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamasını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına bir kez daha temenni ediyorum.”

İstanbul'un bütün zenginliklikleriyle başka hiçbir yerde bulunamayacak bir olimpiyat zenginliğini insanlığın hizmetine sunacağını dile getiren Suat Kılıç, “İstanbul, arkasındaki güçlü kamuoyu, sivil toplum kuruluşu, finans sektörü ve sponsorluklar, kamu kurumları ve hükümet desteğiyle vadettiği her şeyi en kısa süre içerisinde yerine getirebilecek en görkemli şehirdir” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA 'KÖPRÜLERİ ATTIRDI'

HALKIN DESTEK ORANI: YÜZDE 83

13 kişilik değerlendirme komisyonu, vizyon, kentsel miras ve iletişim, olimpiyat oyunları genel konsepti, siyasi destek ve halk desteği, yasal konular, çevre, finans, pazarlama, spor ve spor tesisleri, paralimpik oyunları, olimpiyat köyü, emniyet ile güvenlik ve tıbbi hizmetler, konaklama, ulaştırma ve medya faaliyetlerinden oluşan 14 tema üzerinde incelemeler yapıyor.

Haberin Devamı

İstanbul'un dört günlük değerlendirme süreceinde en önemli temalar arasında halk desteği yer alıyor. Bu süreçte IOC'nin bağımsız denetleme kuruluşlarına yaptırdığı araştırmanın sonucuna göre İstanbul'da bu oran yüzde 83 çıktı.

Haberin Devamı

Bu sonuçlar komisyonun daha önce değerlendirmelerde bulunduğu Tokyo'da yüzde 70, Madrid'de yüzde 76 olarak açıklanmıştı.

2020 İÇİN TOKİ'YE İNANILMAZ BÜTÇE

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN 2020 DESTEĞİ

240 BASIN MENSUBU AKREDİTE OLDU

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun çalışmalarına medya mensupları da yoğun ilgi gösteriyor. Dün başlayan ve 4 gün sürecek olan komisyonun çalışmalarını takip etmek için Türkiye'den 148, yurt dışından ise 92 gazeteci akredite oldu.

Adaylık sürecinde en önemli günlerin yaşandığı İstanbul'da bugüne kadar yapılan spor tesislerine götürülen toplam 240 medya mensubu, gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında haber yapma imkanı buldular.
Dün Olimpiyat Stadı, Türk Telekom Arena ve inşaatı devam eden metro hattını görüntüleyen gazeteciler, bugün de İnönü Stadı, Sinan Erdem Spor Salonu, Abdi İpekçi Spor Salonu ve Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nu görme imkanı bulacaklar. Ayrıca düzenlenen basın toplantılarında da yer alan gazeteciler, bir çok noktadan canlı yayınlar yaparak gelişmeleri anında haber merkezlerine ilettiler.

JAPON MUHABİR KITALARI KARIŞTIRDI

Basın toplantılarının gerçekleştirildiği İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Conrad Otel'deki teras katından canlı yayın yapan Japon televizyon muhabirinin yaşadığı karasızlık ise organizasyon ekibinin yardımı ile düzeltildi.  İstanbul Boğazı'na hakim bir noktada yer alan teras katında canlı yayın hazırlıkları yapan muhabir, bulunduğu yerden Asya Kıtası ve Avrupa Kıtası'nın yerlerini karıştırınca, organizasyon görevlilerinden yardım istedi. Hangi tarafın, hangi kıta olduğunu soran muhabir, üzerinde bulunduğu kıtanın Avrupa, karşı kıyıların ise Asya olduğunu öğrendikten soran yayınına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!