İşte İmparator'un 11'i

Güncelleme Tarihi:

İşte İmparatorun 11i
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 21:53

Önceki gün 23 kişilik Avrupa Şampiyonası kadrosunu açıklayan Türkiye Futbol Direktörü Terim’in gruplarda sahaya süreceği kadro da aslında belli... Başarılı teknik adam, Antalya’daki son iki taktik idmanında Fransa’da forma vermeyi planladığı ilk 11’ini ortaya koydu. Forvette Burak ile Cenk arasında karar verecek olan Terim, Oğuzhan’ın yerine Volkan Şen’e de as kadroda şans verdi.

Haberin Devamı

iMPARATOR Fatih Terim Avrupa Şampiyonası’ndaki 11’ini kafasında şekillendirirken, şifreyi de verdi... “En önemli kozumuz duran toplar.”
Türkiye Futbol Direktörü Terim, Fransa’da A Milli Takımın rakiplerine karşı silahlarından birinin duran toplar olduğunu söyledi ve takımına da bu konuda özel çalışmalar yaptırmaya başladı.

İşte İmparatorun 11i
4 SİLAHŞORU:  ARDA, OĞUZHAN SELÇUK, HAKAN

TERİM, “Euro 2016’da en önemli kozlarımızdan biri duran top organizasyonları olacak. Ceza alanına çok etkili girebiliyoruz. Giremediğimiz zaman da faul almamız gerekli. Çünkü Arda Turan, Oğuzhan, Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu gibi etkili oyuncularımız var. Eskiden yan top zaafiyeti, duran toplarda zayıfız derdik. Şimdi o tabloyu tersine çevirdik” dedi.

Haberin Devamı

 ÖZEL ÇALIŞMADA GELEN 5 EMiR

- Terim, her gün sık sık bir araya geldiği bu sözleri futbolcularına da tekrarlarken duran topların önemini yaptırdığı özel çalıştırmada yineledi.

Ayrıca EURO 2016 kadrosunu belirlediği 23 kişilik takımına taktik çalışmasında isteklerini sıraladı:

1- İyi ve bol pas yapın.


2- Tempolu ve çabuk oynayın.


3- Hücuma hızlı düşünerek kalkın.


4- Top rakipteyken pozisyon hatası yapmayın.


5- Eksik adamla yakalanmayın.

 TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, dün yapılan antrenmanda kaptan Arda Turan’a takıldı. Başarılı teknik adam taktik idmanı sırasında üst üste 2-3 top kaptıran kaptan Arda Turan’a esprili bir şekilde “Arda’yı bugün biri arkadan çekiyor” diye seslendi.

 AİLELER VE EŞLER DE KAMPA KATILDI

 TÜRKİYE A Milli Takımı’na jestini yaptı ve kampa aileler de katıldı. Futbol Direktörü Fatih Terim’in daveti üzerine dün Milli Takım, kampına Euro 2016 seyahati öncesinde A Milli Takım kadrosunda yer alan futbolcuların eşleri ve çocukları da katıldı.

Oyuncuların aileleri 3 Haziran’da başlayacak olan Euro 2016 seyahatine kadar Antalya’da kampta olacaklar.

 GURBETÇİLER NURİ’YE EMANET

 GURBETÇİLERİN ağabeyi Nuri Şahin....

Haberin Devamı

Eskiden Hamit Altıntop’un üstlendiği Milli Takım’daki gurbetçi oyunculara ‘ağabeylik’ rolünü bu kez A Milli takımda Nuri Şahin üstlendi.

Kadrodaki en deneyimli oyuncu olan Nuri Şahin, Milli Takım’da yer alan gurbetçi oyuncular Emre Mor, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu ile yakından ilgileniyor.

 ARDA VE SELÇUK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

 A Milli Takım’ın dün çift kalede yapılan taktik idmanında yerde kalan Arda Turan ve Selçuk İnan’dan gelen haberler Milli Takım teknik heyetin içini rahatlattı.

İki yıldızın önemli bir sakatlığının olmadığı ve takımla idmanlara katılarak Fatih Terim’in görev vermesi halinde EURO 2016 öncesi son hazırlık maçı olan Slovenya karşısında forma giyebileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!