İşte borsanın ilk tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İşte borsanın ilk tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 09:28

Borsa İstanbul, AK Parti’nin kongre kararının sabahında güne yüzde 2,1 ekside başladı.

Haberin Devamı

Bankacılık endeksinde kayıp yüzde 2,26 oldu.

Borsanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında dün gerçekleşen toplantının ardından AKP'de kongre olacağı söylentilerinin ortaya çıkmasıyla artan siyasi belirsizlik üzerine güne sert satışlarla başlaması bekleniyodu.

BIST 100 endeksi dün küresel piyasalarda devam eden satışların iç siyasi belirsizlikle birleşmesi üzerine yüzde 2'den fazla kayıpla 79,382.62 puandan kapanmıştı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Haziran sonu vadeli kontratları XU030c1 ilk işlemlerde yüzde 2.55 düşüşle 95.6750 seviyesinde işlem görüyordu.

Şeker Yatırım günlük borsa yorumunda "Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yapılan görüşme ve sonrasında AKP'nin kongreye gideceği haberlerinin yayılması ile beraber siyasi belirsizliğin artmasının bugün piyasalarda açılışta sert satışlara neden olmasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Tera Menkul borsa notunda ise endekste destek seviyelerinin 78,600 ve 77,900 olduğunu, direnç seviyelerinin ise 80,600 ve 81,800 olduğunu belirtti.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, piyasalar siyasi gelişmeleri takip etmeye devam edecek. Yurt dışında ise açıklanacak önemli veriler arasında ABD haftalık işsizlik maaş başvuruları bulunuyor.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları son günlerde açıklanan ekonomik verilerin küresel ekonomik büyüme endişelerini dindirememesiyle üst üste yedinci seansta gerilerken, yatırımcılar tahvillere olan taleplerini devam ettirdi.

Açıklanan veri serilerinin sonuncusunda Çin hizmet sektöründeki büyümenin Nisan'da yavaşladığı görülürken, firmalar işe alımlara devam etti. Çin'de hizmet sektörü PMI verisi Mart'ta 52.2'den Nisan'da 51.8'e geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi .MIAPJ0000PUS son iki haftada yüzde 5 kayıp yaşarken, bugün de yüzde 0.3 geriledi. Çin'de de Shanghai endeksi .SSEC yüzde 0.2 düşüş kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!