İstanbulspor tur kapısını araladı: 3-0

Güncelleme Tarihi:

İstanbulspor tur kapısını araladı: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sarı siyahlılar, Altay'ı Aykut, Kadri (kendi kalesine) ve Saffet'in golleriyle devirerek, Türkiye Kupası'nda büyük avantaj sağladı.

Ligde üst sıraları zorlayan İstanbulspor, Türkiye Kupası'na da iyi bir başlangıç yaptı. Sarı siyahlılar, 6. kademe ilk maçında Altay'ı farklı skorla yenerek, çeyrek final kapısını araladı. Daha çok defansı düşünen Altay'da İbrahim'in bir şutu direkten döndü.

Altay'ı farklı yenen İstanbulspor, Türkiye Kupası'nda çeyrek final kapısını araladı: 3-0. Sarı siyahlılar, üstün oynadığı maçta rakibini Aykut, Kadri (kendi kalesine) ve Saffet'in golleriyle geçti.

6. dakikada atılan uzun topla kaleci ile karşı karşıya kalan Murat topa vurmakta gecikince Zdravkov, Murat'ın ayaklarına yatarak topu bloke etti.

29. dakikada Oğuz'un arapasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Saffet'in çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

33. dakikada İstanbulspor golü buldu. Sol taraftan Saffet'in kullandığı serbest vuruşta kalabalığın içinden topa iyi yükselen Aykut kafayı vurdu. Meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

İlk yarı İstanbulspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada gelişen Altay atağında kale içine ortalanan topa iyi yükselen İbrahim'in vuruşu direkten döndü.

71. dakikada sağdan Sergen'in ortasında topu Kadri kendi ağlarına yolladı: 2-0.

75. dakikada Saffet-Aykut verkaçında topla en son buluşan Saffet şık bir vuruşla topu kalecinin üstünden ağlara gönderdi: 3-0. Karşılaşma İstanbulspor'un 3-0 galibiyeti ile sona erdi.

STAT: Fenerbahçe

HAKEMLER: Serdar Tatlı (**), İbrahim Asa (**), Celalettin Bay (**)

İSTANBULSPOR: Zdravkov (***)- Timur (*) (Dk.46 Emre **), Gökhan (***), Halilagiç (***)- İsa (*) (Dk.46 Nesim **), Hamza (**), Oğuz (***), Fuat (**) (Dk.46 Sergen **), Engin (*)- Saffet (***), Aykut (**)

YEDEKLER: Haluk, Güven, Mithat, Suat

ALTAY: Şanver (**)- Murat Alaçayır (*) (Dk.46 İbrahim **), Kadri (**), Orhan (**), Serkan Karababa (*)- Erhan (**) (Dk.80 İlhan *), Serkan Dökme (*) (Dk.36 Kenan **), Murat Deniz (**), Lemi (**)- Fatih (*), Pascal (**)

YEDEKLER: Vedat, Ünsal, Tahir, Ömer

GOLLER: Dk.33 Aykut, Dk.71 Kadri kendi kalesine, Dk.75 Saffet

SARI KARTLAR: Murat Alaçayır, Serkan Dökme (Altay), İsa, Halilagiç, Sergen (İstanbul)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!