İstanbul'da 350 gramlık pide 1.8 liraya satılacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 350 gramlık pide 1.8 liraya satılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 10:20

Türkiye geneli için 250 gramlık pidenin fiyatı 1.5 TL olarak açıklanırken, İstanbul için de fiyat belli oldu. İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği'nin kararına göre, İstanbul'da İstanbul'da 350 gramlık pide 1.8 liraya satılacak. İstanbul Halk Ekmek ise 350 gramlık pideyi 85 kuruşa satma kararı aldı. İstanbul Fırıncılar Odası ise, Esnaf Odası'nan açıkladığı fiyata tepkili.

Haberin Devamı

Pide fiyatları açıklamak için kameralar karşısına geçen İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "350 gram pide 1 lira 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtalı pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 lira, 1000 gram susamlı yumurtalı pide 6 liradan satılacak" dedi.

 "FIRINCILAR ODASI YÜZDE 30’UN ÜZERİNDE BİR ZAM TALEP ETTİ"
 İstanbullulara zamlı pide yedirmek istemediklerini belirten Yılmaz, "5362 sayılı yasa gereği bütün illerde birlikler zamları belirliyor. İstanbul Esnaf Odaları Birliği Fırıncılar Odası yüzde 30’un üzerinde bir zam talep etti. Biz de yasa gereği girdi maliyetleri istedik kendilerinden. Girdi maliyetlerini bize maalesef ulaştıramadılar. Biz de yönetim kurulu olarak bu sene de pidenin aynı fiyatta, 350 gram pidenin 1 lira 80 kuruştan verilmesini kararlaştırdık" diye konuştu.

Haberin Devamı

 "BÜTÜN FIRINLARIMIZI DENETLEYECEĞİZ"
 Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer’in pideye zam yapılmadığı gerekçesiyle toplantıya katılmadığını belirten Faik Yılmaz, "Bize bağlı fırınlarda denetimleri yapacağız. Bütün fırınlarımızı denetleyeceğiz. 1 lira 80 kuruş üzerinde satma yetkileri yok. Ama İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olan fırınların 


İSTANBUL'DA DAHA UCUZ

Haberin Devamı

Buna göre, Türkiye geneli için belirlenen 250 gramlık pidenin kilo fiyatı 6 liraya denk geliyor. İstanbul'da satılacak 1 kilogramlık pidenin fiyatı ise 5,4 liraya denk geliyor. Bu durumda, İstanbul'da satışı yapılacak pidenin fiyatı biraz daha düşük kalmış oluyor.

İstanbul Halk Ekmek A.Ş., 350 gramlık pideyi 85 kuruşa satma kararı aldı. İstanbul Halk Ekmek geçtiğimiz yıl günde 150 bin adet pide satışı yaptı.

ESAS SORUN RUHSATSIZ FIRINLAR
Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, ise, Hurriyet.com.tr'nin soruları üzerine "Kimsenin pide fiyatı böyle olcak diye bir

İstanbulda 350 gramlık pide 1.8 liraya satılacak

açıklama yapma yetkisi yok. Bu durum serbest piyasanın ruhuna aykırı. Düşünün, Bekiştaş'ta fırıncının kirası 20 bin lira, Bayrampaşa'da 3 bin lira. Şimdi burada nasıl aynı fiyata satılması zorunluluğu getirilebilir. Bize göre, 400-450 gramlık iyi undan yapılmış güzel bir pide 3 lira olmalı. Bu pide, sahura da kalsa yumuşak olduğu için yenir. Bakın İstanbul'da 3 bin 200 kadar fırın var. Bunların bin tanesi ruhsatsız. Esas sorun bu. Çok açık söylüyorum. Ruhsatsız fırınlar için, hemen her belediye 20 bin ile 50 bin TL arasında rüşvet alıyor. Esas sorun bu. Bunun önüne geçilmeli. Yoksa pide fiyatı bu olacak bu olmalı açıklaması da tartışması da boş" dedi.

Haberin Devamı

İZMİR'DE 350 GRAMI 2 LİRAYA

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 250 gramlık pideyi 70 kuruştan satma kararı aldı.

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ise ramazan pidesinin bu yıl 350 gram ağırlığında ve 2 TL fiyatla satılacağını söyledi. İzmir'de geçen yıl 300 gram pide1.5 liradan satıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!