İstanbul mucizesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2005 01:45

İngiliz gazeteleri Liverpool'un zaferinden övgüyle söz ederken, "Kırmızılara Türk lokumu. Liverpool 50 saniyede gitti, 6 dakikada geri geldi" dedi. İtalyan gazeteleri ise "Böyle muhteşem bir atmosfer ancak Olimpiyat Stadı'nda yaşanabilirdi" yorumu yaptı.

İNGİLİZ ve İtalyan medyası Liverpool ile Milan arasındaki Şampiyonlar Ligi finaline geniş yer ayırıp manşetlerine taşıdı. Liverpool'un kupayla İstanbul'da zaferi kutlarken çekilmiş fotoğraflarını birinci sayfa manşet haberlerinde kullanan İngiliz gazeteleri dün kırmızı çıktı.

The Times: İstanbul mucizesi. 50 saniyede gittik, 6 dakikada geri geldik.

The Guardian: Kırmızılar için gurur gecesi. Liverpool bu kupanın en müthiş finalini oynadı.

The Independent: Seçkin Liverpool destan yazarak Türkiye’de zafere ulaştı.

The Daily Telegraph: Kırmızılara Türk lokumu. Yeniden hayata dönen krallar kupayı kaptı.

The Sun: Avrupa'nın kralları. İnanılmazlar. Liverpool inanılmaz dönüşle kupayı kaldırdı.

Daily Mirror: Mükemmel 5. Liverpool'un beşinci Avrupa Kupası zaferi.

Daily Express Rüya hakikat oldu. Liverpool görkemli Avrupa tarihinde yeni bir sayfa açtı.

Daily Mail: Avrupa'nın kralları. Liverpool'un tüm futbol tarihinin en inanılmaz geri dönüşüyle kupayı kaldırdı.

Daily Star: Dudek kahramandı.

Tutto Sport: Milan çılgınlığı. Şampiyonluğu 6 dakika içinde çöpe attı. Böyle muhteşem bir atmosfer ancak Olimpiyat Stadı'nda yaşanabilirdi. Muhteşem bir stat, muhteşem bir organizasyon.

La Gazzetta dello Sport: Kabus. Türk işi şeyler, elveda Milan. Sheva’nın hatası son damla oldu ve gece dibe vurdu. Duoma meydanında 30 bin gözyaşı.

Corriere dello Sport: Ağlatan Milan. İnanılacak gibi değil. Sheva bu kez ihanet etti. Mancester finalinde gol atmıştı. Bu sefer yolda bıraktı.

Il Mesaggero: Milan intihar etti. Üç gol yetmedi... Manchester’ın kahramanları bu kez iflas etti.

La Repubblica: Deli Milan şampiyonluğu Liverpool’a hediye etti. Politika gibi. Kazanacağını zannettiğinde kaybediyorsun.

Tarihe tanıklık ettik

UEFA Başkanı Johansson ve UEFA yetkilileri Boğaz'da tekne turu yaptı. Platini, "Türkiye tarihi bir finale tanıklık etti. Şampiyonlar Ligi'nin en güzel organizasyonuydu" dedi.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, UEFA Başkanı Lennart Johansson ve UEFA İcra Kurulu Üyeleri onuruna bir tekne gezisi düzenledi. Geziye UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Michel Wuilleret, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Geoffrey Thompson, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar Llona ile Michel Platini de katıldı. L'atilla isimli tekne ile açılan UEFA yetkilileri Boğaziçi'nin etkile

yici atmosferiyle yorgunluk attılar.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası için ümit verici gelişmelerin yaşandığı gezide Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Johansson'a, Türk Milli Takımı'nın 34 numaralı formasını hediye etti. Geziye katılan Fransız futbolunun efsane ismi Platini, Levent Bıçakcı'ya güzel organizasyondan dolayı teşekkür etti ve "Türkiye tarihi bir finale tanıklık etti. Şampiyonlar Ligi'nin en güzel organizasyonuydu" dedi.

Final reyting rekoru kırdı

MİLAN
ile Liverpool arasındaki Şampiyonlar Ligi finali, TOTAL'de 19.8 reyting, 53.4 izlenme payı ile AB grubunda ise 20.6 reyting, 57.7 izlenme payı ile rekor kırdı. Gece yarısından sonraki kupa ödül töreninin izlenme payı ise daha yüksek çıktı. TOTAL'de 14.1 reyting, 67.3 izlenmeye payı alan ödül töreni, AB grubunda 16.9 reyting, 69.7 izlenme payına ulaştı.

Benim oyum Türkiye'ye

UEFA
Başkanı Lennart Johansson'un, Şampiyonlar Ligi final maçı organizasyonundan son derece memnun kaldığı ve 2012'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası finalleri için aday olan Türkiye'ye tam destek verdiği bildirildi. Johansson'un, ‘2012 adaylığı için benim oyum size’ dediği kaydedildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün Johansson ve UEFA yetkililerine verdiği kahvaltıda, 2012 adaylığı için destek istediğini hatırlatarak, Johansson'un final maçından sonra, ‘Benim oyum size’ dediğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!