“İstanbul en şanslı kentlerden birisidir”

Güncelleme Tarihi:

“İstanbul en şanslı kentlerden birisidir”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 15:49

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 23 Mayıs Çarşamba günü Kanada'da yapacağı basın toplantısıyla, talip olan ülkeler içinden adaylığı kesinleşen şehirleri açıklayacak.

IOC, 20-25 Mayıs tarihleri arasında Kanada'nın Quebec kentinden toplanarak şehirlerin aday adaylıklarını karara bağlayacak. IOC, İstanbul ile birlikte aday adayı olan Doha, Madrid, Bakü ve Tokyo'dan bazılarını eleyebilecek, ya da 5'ini de aday yapabilecek.

IOC, 2020 Olimpiyat Oyunları için yarışacak kesin adayları, 23 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30'da (24 Mayıs TSİ 01.30) yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak.

Açıklama ile birlikte şehirler için adaylık süreci başlayacak ve 2020 Olimpiyatları'nı düzenleyecek kent 7 Eylül 2013'de Arjantin'de açıklanacak.

IOC yetkilileri İstanbul'u ziyaret edecek

IOC Değerlendirme Komitesi, adaylığın kesinleşmesi halinde gelecek yıl Nisan ayında İstanbul'u ziyaret edecek.

Bu arada İstanbul, adaylık dosyasını en geç 7 Ocak 2013 tarihinde IOC'ye verecek.

Öte yandan, olimpiyatlar konusundaki referans internet sitelerden “gamesbids.com”'un yayınladığı index'te Türkiye, 60.20 puanla en şanslı şehir olarak değerlendirirken, en yakın rakibi olarak ise 59.90 puanla Tokyo olarak gösteriliyor.

Başkan Erdener: “En şanslı kentlerden biriyiz”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul'un adaylık için yarışan adaylar içinde en şanslılardan biri olduğunu söyledi.
AA muhabirinin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Erdener, “İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın en şanslı aday kentlerinden birisidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!