İstanbul Cup'ta kızlar nefes kesecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Cupta kızlar nefes kesecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 00:00

35 ülkede, 52 turnuva ile gerçekleştirilen ve toplam 60 milyon dolar ödüllü, Türkiye Tenis Federasyonu'nun resmi turnuvası Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 tenis tunuvasının Türkiye ayağı, 25 Temmuz-2 Ağustos arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Garanti Koza kuruculuğunda, Türk Telekom ve Spor Toto ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan turnuvaya Vera Zvonareva, Anabel Medina Garrigues, Patty Schnyder ve Aravane Rezai'nin de aralarında bulunduğu 22 tenis yıldızı İstanbul ENKA Arena'da ter dökecek.

Bu yıl 400 bin dolar yatırım yapılarak hazırlanan ve turnuvanın kalıcı mekanı olan ENKA Arena'da gerçekleştirilecek olan Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 ilk kez Türkiye Tenis Federasyonu'nun resmi turnuvası dünyanın en önemli tenis yıldızlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Dünya klasmanında 7. sıradaki Vera Zvonareva, 20. sırada bulunan Anabel Medina Garrigues, 21. sırada yer alan Patty Schnyder ve 45. sırada bulunan İran Asıllı Fransız Aravane Rezai'nin katılacağı Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009'a dünya sıralamasında ilk 100'de bulunan tam 22 tenis yıldızı boy gösterecek.

Haberin Devamı

İPEK ŞENOĞLU DA KATILACAK

Yabancı oyuncuların yanı sıra başarılı Türk oyuncuları da Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009'a katılacak.

Türkiye'yi Wimbledon'da başarı ile temsil eden İpek Şenoğlu'nun da yer alacağı Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 bu yıl 3 bin seyirci kapasiteli ENKA Arena'da çekişmeli maçlara sahne olacak.

TURNUVAYA KATILACAK OYUNCULAR

Vera Zvonareva (Rusya)
Anabel Medina Garrigues (İspanya)
Patty Schnyder (İsviçre)
Sara Errani (İtalya)
Aravane Rezai (Fransa)
Anna-Lena Groenefeld (Almanya)
Vera Dushevina (Rusya)
Roberta Vinci (İtalya)
Lucie Hdradecka (Çek Cumhuriyeti)
Urszula Radwanska (Polonya)
Jelena Dokic (Avustralya) *
Yaroslava Shvedova (Rusya)
Viktoriya Kutuzova (Ukrayna)
Patricia Mayr (Avusturya)
Mariya Koryttseva (Ukrayna)
Olga Govorsova (Beyaz Rusya)
Tsvetana Pıronkova (Bulgaristan)
Galina Voskoboeva (Kazakistan)
Julia Goerges (Almanya)
Masa Zec Peskiric (Slovakya)
Maria Elena Camerin (İtalya)

- Jelena Dokic rahatsızlığından dolayı İstanbul Cup'a katılamayabilir.

Aravane Rezai İstanbul'a geldi

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009'a katılacak olan  Aravane Rezai İstanbul'a gelip antrenmanlara başladı.

Dünya klasmanında 45. sırada bulunan, İran Asıllı, Fransız Aravane Rezai katılacağı Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009'a katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Palermo İnternational Turnuvası'nın ardından Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009'a katılmak üzere İstanbul'a gelen Aravane Rezai ENKA Arena'da antrenmanlara başladı.

OYUNCU BİLGİSİ

Aravane Rezai (Fransa)

2007 yılında İstanbul Cup için Türkiye'ye geldiğinde 1987 doğumlu Aravane Rezai'yi pek çok kişi tanımıyordu. Ancak Iran asıllı Fransız raket, ikinci turda 4 numaralı seri başı ABD'li Venus Williams, yarı finalde de 1 numaralı seri başı Rus Maria Sharapova'ya yenince bir anda herkesin ilgi odağı oldu.

Bir yıllık bir aradan sonra, Türk tenis severlerin artık yakından tanıdığı bir isim olan Rezai, bir kere daha İstanbulCup'ta raket sallayacak. Halen WTA'nın 43.basamağında bulunan ve antrenörlüğünü babası Arsalan'ın yaptığı Fransız raket, yıl içinde Fransa Açık'a hazırlık niteliği taşıyan Strasburg Turnuvası'nı kazandı.

Haberin Devamı

Toprak korttaki başarılı grafiğini Roland Garros'a da taşıyan Rezai, ilk 3 tur maçından galibiyetle ayrıldıktan sonra, 4.turda 1 numaralı seri başı Rus Dinara Safina engelini geçemedi.

2007 yılından bu yana düzenli olarak her Grand Slam Turnuvasına katılan ve “Sert zemin kortlarda daha başarılıyım” diyen 22 yaşındaki Fransız raketin, 2009 performansı 19 galibiyet ve 11 mağlubiyet olarak gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!