İstanbul 2020'ye 'özel' destek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 2020ye özel destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 16:17

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı resmi sponsorları ve iş dünyasının temsilcileriyle İstanbul'da öğle yemeğinde bir araya geldi.

Conrad Otel'deki yemeğin başlangıcında konuşan Bakan Kılıç, toplantının İstanbul'un adaylığıyla ilgili olduğunu belirterek, "İstanbul'un arkasında çok kuvvetli bir hükümet desteği var. Gelinen nokta itibarıyla bir hayli iyi durumda bulunduğumuz dışardan ifade edilmekte. Bugünkü toplantımız bir sponsorluk arayışı değil. Sizin insan kaynaklarınıza ve iş ilişkilerinize olan ihtiyacımızı ifade etmek üzere gerçekleşen bir toplantıdır" dedi.

Sponsorluk konusunda şu an bir taleplerinin ve ihtiyaçlarının olmadığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti: "Türk özel sektörü bu sürece kuvvetli destek verdi. Adaylık tanıtım bütçemizin yüzde 50'sinden fazlası 7 sponsor firma tarafından karşılandı. Özel sektörün henüz olimpiyat alınmış olmamasına rağmen bu sürece verdiği destek uluslararası olimpiyat çevrelerinde de çok geniş yankı buldu. Bundan sonraki sürece ilişkin de umutlarını artırdı. Çünkü olimpiyatların düzenleneceği ülkede ayrıca büyük bir pazar ve kuvvetli sermaye yapısı görmeyi, olimpiyatları düzenleyecek ülkenin finansal yapısından emin olmayı arzu eden bir bakış açıları var."

Türkiye'nin avantajları
Bakan Kılıç, şu an Türkiye'nin en önemli avantajının ekonomik ve siyasal istikrar olduğunu kaydederek, "Vaat edilenlerin yapılabileceği bir ekonomik performansı ve o ekonomik performansı sürdürecek olan siyasal istikrar ortamını görmek, uluslararası olimpiyat komitesi çevreleri açısından çok önemli. Diğer bir önemli avantajımız genç insan gücümüz. Ayrıca Türkiye'nin son 10 yılda başarıyla gerçekleştirdiği ve sayıları 700'ü aşan uluslararası spor organizasyonları" diye konuştu.

Türkiye'de bu yaz yapılacak 17. Akdeniz Oyunları ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ile ilgili bilgiler de veren Suat Kılıç, 2020 adaylığını Avrupa Birliği vizyonununa benzer bir değişim, dönüşüm ve yenilenme imkanı olarak değerlendirdiklerini dile getirerek, "Sizlerin bu sürece gönüllü desteğiniz tam. Olimpiyat yolundaki motivasyonunuz tam. Bu yoğun ve karmaşık süreçte iş dünyasının moral desteğini istiyoruz. İş dünyasının sağlayabileceği ikili ilişkiler boyutundan kurabilecekleri ilişkilere dayalı desteklerini istiyoruz. Her şeyden evvel Türk özel sektörünün 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı ne kadar istediğini bütün dünyaya her zeminde ilan etmelerini ve bu taahhüdün arkasında durmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakın Kılıç'ın konuşmasının ardından İstanbul'un adaylığıyla ilgili tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminden sonra toplantı basına kapatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!