İspanyolların kalesi düştü

Güncelleme Tarihi:

İspanyolların kalesi düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 12:14

Valdes'in ardından Casillas ve Courtois'in de gitme kararları İspanya'da bomba etkisi yarattı.

Haberin Devamı

BARCELONA kalecisi Victor Valdes'in sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından İspanya'da yaprak dökümü Real Madridli Iker Casillas ve Atletico Madrid'in genç file bekçisi Courtois'e de sıçradı.

Barcelona'nın tecrübeli file bekçisi Victor Valdes'in takımıyla 2014 yılında sona erecek olan sözleşmesini yenilemeyeceğini menajerleri aracaılığıyla sezon başında bildirmişti. Parasal herhangi bir pazarlığa girmeyen İspanyol file bekçisi, farklı kültürlere sahip ülkelerde futbol oynamaya sıcak baktığını açıklayarak 2014 yılında Barcelona'ya veda edeceğini açıklamıştı.

Valdes'in yerine Stegen
Valdes'in ayrılık kararıyla birlikte harekete geçen Katalanlar, Almanya Bundesliga takımlarından Mönchengladbach'ta formma giyen genç eldiven Marc-André ter Stegen ile önümüzdeki sezon için büyük ölçüde anlaştı. Barcelona Kulübü'nün futbol direktörü Andoni Zubizarreta'nın, Almanya'ya giderek 21 yaşındaki kaleci ile bir ön sözleşme imzaladığı da İspanyol medyasında uzun süreden beri konuşulan haberler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Casillas da gitmekte kararlı
Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Real Madridli Iker Casillas'ın takımdan ayrılacağı haberleri İspanya'da gündem yarattı.

Mourinho ile yaşadığı sıkıntılar ve sakatlık problemleri nedeniyle formasını Diego Lopez'e kaptıran Casillas'ın takımın yeni teknik direktörü Carlo Ancelotti ile de yıldızının bir türlü barışmaması da ayrılığın en büyük etkenlerinden biri olarak gösteriliyor. Ancelotti'nin İspanya milli takımının 1 numaralı ismine sadece Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında yer vermesi de Casillas'ın Haziran ayında takımdan ayrılacağı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

M.City ve Arsenal peşinde
İngiltere'nin Manchester City ve Arsenal kulüplerinin yedek kalan Casillas'a teklif götürmeye hazırlandığını iddia edildi. 2017 yılının Haziran ayına kadar Real Madrid ile sözleşmesi bulunan Casillas'ın, tüm kariyeri boyunca forma giydiği tek kulüp olan Real Madrid'i bırakmaya karar sıcak bakmadığı ancak sezon sonuna kadar kaleye geçmemesi halinde İspanya'dan ayrılacağı bildirildi. Özellikle Joe Hart'tan istediği verimi alamayan M.City menajeri Pellegrini'nin başarılı file bekçisini transfer etmek için ilk sırada olduğu da gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

Mourinho'dan Courtois'e çağrı
Barcelona ve Real Madrid'den sonra kaleci konusunda sıkıntı yaşayan bir diğer ekip ise Atletico Madrid oldu. De Gea'yı Manchester Uni1ted'a sattıktan sonra kaleyi genç file bekçisi Courtois'e emanet eden Atletico Madrid, bonservisini elinde bulunduran Chelsea'den gelen haberle büyük şok yaşadı. Chelsea menajeri Mourinho'nun Courtois'i takıma çağırmasının ardından kal1eci arayışlarına giren Madrid ekibi, Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak için harekete geçti.

VİCTOR VALDES (2013/14)
Maç Sayısı: 17
Süre: 1596 dakika
Kurtarış: 48

IKER CASİLLAS (2013/14)
Maç Sayısı: 7
Süre: 579 dakika
Kurtarış: 23

THIBAUT COURTOİS (2013/14)
Maç Sayısı: 25
Süre: 2225 dakika
Kurtarış: 12

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!