İspanya'yı Villa uçurdu

Güncelleme Tarihi:

İspanyayı Villa uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

İspanya ile Portekiz’in mücadelesi nefesleri kesti. Sarı kırmızılılar, Dünya Kupası’nın yıldızı David Villa’nın başrolünde istediğini aldı. İspanya Portekiz karşısında aldığı galibiyetle rakibinin 19 maçlık yenilmezlik serisine de nokta koydu. Paraguay ile eşleşti.

SONUCU merakla beklenen maçta gülen İspanya oldu... Dünya Kupası’nda çeyrek final için kozlarını paylaşan Boğalar ile Portekiz’in mücadelesi nefesleri kesti. Sarı kırmızılıların kupadaki yıldızı David Villa skoru belirledi, takıma tur kapısını açtı: 1-0.

Devre 0-0 bitti

İlk devrede Ronaldo’nun önderliğinde İspanya kalesine yüklenen Portekiz’e ilk devrede cevap David Villa ve Torres’ten geldi. Bir çok net pozisyonun yaşandığı ilk yarıda kaleciler ve savunmalar hatasız oynayınca devre de 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

4’üncü golünü attı

İkinci yarının başlarında kontrolünü rakibine kaptıran İspanya’da teknik direktör Del Bosque’nin oyuna hamlesi gecikmedi. İlk yarının aksine ikinci yarıda etkisiz kalan Torres, 58. dakikada kenara gelirken 1.95’lik dev forvet Llorente oyuna girdi. İlerleyen dakikalarda orta sahadaki üstünlüğü yeniden yakalayan İspanya aradığı golü Villa’nın ayağından buldu.
63. dakikada yine müthiş organize gelişen bir İspanya atağında David Villa, sol çaprazdan kaleye vurdu. Kaleciden dönen topu tamamlayan golcü oyuncunun ikinci vuruşunda üst direğe de çarpan top ağlara gitti ve İspanya 1-0 öne geçti.
Kupadaki 4. golünü attı.

Golden sonra da rahat bir oyun sergileyen İspanyollar, kendi sahasında çıkmakta zorlanan Portekiz’in son dakikalardaki gol girişimlerinin boş çıkmasıyla maçı 1-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. İspanya’nın çeyrek finaldeki rakibi ise Paraguay oldu.

Ronaldo yıkıldı

PORTEKİZ’in süper starı Ronaldo dün gece etkisiz bir futbol sergiledi. Yıldız futbolcu, 90 dakika sonunda adeta yıkıldı

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

2 Temmuz Cuma
Nelson Mandela Bay Stadı
Brezilya-Hollanda (17.00)
Soccer City Stadı
Gana-Uruguay (21.30)

3 Temmuz Cumartesi
Cape Town Stadı
Arjantin-Almanya (17.00)
Ellis Park Stadı
Paraguay-İspanya (21.30)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!