İspanya: 4 - İtalya: 0

Güncelleme Tarihi:

İspanya: 4 - İtalya: 0
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 20:22

Avrupa'nın en büyüğü İspanya... Boğalar, hem EURO 2012'yi hem de "üst üste 3 büyük turnuva kazanan tek takım" unvanını kazandı.

Haberin Devamı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafere ulaşan taraf İspanya Milli Takımı oldu. Kiev'de oynanan final maçında İspanya, Almanya'yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan İtalya'yı 4-0 mağlup etti.

Boğalar'a şampiyonluğu getiren golleri 14'üncü dakikada David Silva, 41'inci dakikada Jordi Alba, 84'üncü dakikada Fernando Torres ve 89'uncu dakikada Juan Mata kaydetti.

EURO 2008 ve 2010 Dünya Kupası'nın ardından bir büyük turnuvada daha şampiyonluğu kaptırmayan Del Bosque'nin talebeleri, böylece bu başarıya ulaşan ilk milli takım oldu. O dönemdeki adıyla Batı Almanya 1972 Avrupa Şampiyonası ve 1974 Dünya Kupası'nı kazanmış ancak 1976 Avrupa Şampiyonası'nı finalde kaybetmişti.

Haberin Devamı

Dev mücadelede, dördüncü hakemlik görevini FIFA Kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yaptı.

İSPANYA: 4 - İTALYA: 0
Stat
: Olimpik Stadyum
Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Ricardo Santos (Portekiz)
İspanya: Casillas, Jordi Alba, Sergio Ramos, Pique, Arbeloa, Xabi Alonso, Busquets, Xavi Hernandez, Fabregas (Dk. 76 Torres), Iniesta (Dk. 87 Juan Mata), David Silva (Dk. 59 Pedro)
İtalya: Buffon, Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini (Dk. 22 Balzaretti), Pirlo, Marchisio, Montolivo (Dk. 57 Motta), De Rossi, Balotelli, Cassano (Dk. 46 Di Natale)
Sarı kartlar: Dk. 25 Pique (İspanya), Dk.45 Barzagli (İtalya)
Goller: Dk. 14 David Silva, Dk. 41 Jordi Alba, Dk. 84 Fernando Torres, Dk. 88 Juan Mata
Hürriyet
Yarım saat 10 kişi oynadılar

İtalya'da 56'ıncı dakikada oyuna giren Thiago Motta, 65'inci dakikada sakatlık geçirdi ve karşılaşmaya devam edemedi. Üç oyuncu değişiklik hakkını kullanan Gök Maviler, uzatma bölümüyle birlikte yaklaşık yarım saat boyunca sahada 10 kişi mücadele etti. İspanya'nın son iki golü de söz konusu geldi.

Casillas'tan bir ilk

Haberin Devamı

İspanya'da kupayı ilk kaldıran isim kaptan Iker Casillas oldu. Böylece Casillas, Avrupa şampiyonası tarihinde kaptan olarak kupayı kazanan ilk kaleci oldu.

En farklı final

İspanya, İtalya karşısında elde ettiği 4-0'lık skorla Avrupa Şampiyonaları tarihinde bir final maçında en farklı skora imza atan takım oldu.

Öte yandan İspanya'nın ilk golünü kaydeden David Silva, 1980 Avrupa Şampiyonası'nda Alman oyuncu Horst Hrubesch'in Belçika filelerine gönderdiği golün ardından en erken gole imzasını attı.

HürriyetBalotelli'nin gözyaşları

Final maçı sonrası İtalyan futbolcular, büyük bir üzüntü yaşadı. Özellikle Mario Balotelli ve Andrea Pirlo, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Madalya töreni sonrası da şoku atlatamayan iki yıldız, takım arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Kraliyet Marşı'nın özelliği

Haberin Devamı

Maç öncesi İtalyan futbolcular, milli marşları olan Inno di Mameli'yi (İtalyanların Şarkısı) büyük bir coşkuyla söylediler. Özellikle Buffun, büyükbabasını İkinci Dünya Savaşı'nda kaybetmesi nedeniyle duygulu anlar yaşadı. Boğalar ise ulusal marş sırasında sessiz kaldı. Zira İspanyollar'ın milli marşı Marcha Real (Kraliyet Marşı), sözleri olmayan nadir ulusal marşlardan birisi olarak dikkati çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!