İspanya 3-0 Türkiye / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

İspanya 3-0 Türkiye / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 09:15

Euro 2016 D Grubu'nda oynanan maçta İspanya, Türkiye'yi 3-0 mağlup etti. Allianz Riviera'da oynanan mücadelede İspanya'ya galibiyeti getiren golleri 34. ve 48. dakikalarda Morata ve 37. dakikada Nolito kaydetti. Bu sonucun ardından İspanya puanını 6'ya çıkartırken Türkiye şampiyonada henüz puan ve golle tanışamadı.

Haberin Devamı

Stat: Nice
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
İspanya: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba (Dk. 81 Azpilicueta), Fabregas (Dk. 71 Koke), Busquets, Iniesta, Silva (Dk. 64 Soriano), Nolito, Morata
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan (Dk. 71 Yunus Mallı), Oğuzhan Özyakup (Dk. 62 Olcay Şahan), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 46 Nuri Şahin), Arda Turan, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 34 ve 48 Morata, Dk. 37 Nolito (İspanya)
Sarı kartlar: Dk. 1 Ramos (İspanya), Dk. 9 Burak Yılmaz, Dk. 41 Ozan Tufan (Türkiye) 

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
34. dakikada İspanya mücadelede öne geçti. Nolito'nun soldan ortasında Mehmet Topal'ı geçen topa altıpas gerisinde iyi yükselen Morata, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
37. dakikada İspanya farkı 2'ye çıkardı. Fabregas'ın savunma arkasına gönderdiği topu Mehmet Topal kafayla uzaklaştırmak istese de başarılı olamadı. Ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya meşin yuvarlağı önünde bulan Nolito, yerden bir vuruşla kaleci Volkan Babacan'ın sağından topu filelerle buluşturdu: 2-0.
48. dakikada İspanya, farkı 3'e çıkardı. Iniesta'nın ara pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Alba, pasını uygun durumdaki Morata'ya aktardı. Bu oyuncu, kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Volkan'ın bacaklarının arasından filelerle buluşturdu: 3-0. 

Haberin Devamı

İŞTE İLK 11'LER!
Türkiye: Volkan, Gökhan, Mehmet, Hakan Balta, Caner, Selçuk, Ozan, Oğuzhan, Hakan, Arda, Burak
İspanya: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Cesc, Iniesta, Silva, Morata, Nolito

İspanya 3-0 Türkiye / MAÇIN ÖZETİ

BAŞKANLAR FRANSA'DA BULUŞTU
Türkiye A Milli Takımının İspanya ile oynadığı maç futbolun zirvesini Nice'de buluşturdu. 

Haft boyunca kalp spazmı geçiren TFF Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun başında Paris'te olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Nice'e geldi. 

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sarı kırmızılı yönetici Ural Aküzüm, siyah beyazlı yönetici Metin Albayrak da 90 dakikayı tribünden takip edenler arasındaydı.

ARDA TURAN TAKIM ARKADAŞLARINA BAŞARILAR DİLEDİ
Türkiye A Milli Takım kaptanı Arda Turan, dün rakip olduğu Barcelona'dan takım arkadaşları ile soyunma odası tünelinde sarılıp karşılıklı başarı dileklerinde bulundu. 

Arda, Iniesta, Pique, Bosquets ile sarılıp kısa süre sohbet etti.

FATİH TERİM'DEN TEK DOKUNUŞ!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya maçında ilk 11'de tek değişikliğe gitti. Hırvatistan karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'den Terim yalnızca Cenk Tosun'un yerine Burak Yılmaz'a yer verdi. 

Haberin Devamı

Burak'ın uluslararası arenadaki tecrübesine güvenen ve faydalanmak isteyen Terim, bu yüzden Cenk'i yedek bıraktı.

İspanya maçı öncesinde TFF Nice Allianz Riviera Stadını Türk bayrakları ile donattı. 

A Milli Takımımızı desteklemeye gelen tüm seyircilerin koltuğuna Ay Yıldızlı bayrak bırakıldı. 

İspanya 3-0 Türkiye / MAÇIN ÖZETİ

FRANSA'DA MEHTER MARŞI 

İspanya-Türkiye maçı öncesinde takımlar ısınmak için sahada bulunduğu sırada Mehter Marşı çalındı.
Müsabaka için tribünlerdeki yerini alan Türk taraftarlar, büyük coşku yaşarken, hem ellerindeki Türk bayraklarını salladı hem de marşa eşlik etti. Ayrıca tribünde yer alan "Bando Es-Es" de çaldıkları marşlarla taraftarı coşturdu.

Haberin Devamı

İSPANYOL TRİBÜNLERİNDEN ARDA TURAN'A ALKIŞ
Türkiye A Milli Takımı 90 dakika öncesinde zemini kontrol etmek adına sahaya çıktığında hem taraftarlarımız hem de İspanyollar Arda'ya sevgi gösterisinde bulundu. 

Milli takım kaptanı Arda, önce taraftarlarımızı ardından da İspanyol tribünlerini selamladı. 

İspanya 3-0 Türkiye / MAÇIN ÖZETİ

TERİM'E AİLE DESTEĞİ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ailesi de İspanya maçında tribündeki yerini aldı. Tecrübeli teknik adamın eşi Fulya Terim ile birlikte kızları Merve Çetin ile Buse Bahçekapılı ve  damatları Ahmet Çetin ile Volkan Bahçekapılı da Fransa'ya gelerek babaları ve milli takıma destek verdi.

Haberin Devamı

METE KALKAVAN DA FRANSA'DA
Türkiye Süper liginin başarılı hakemi Mete Kalkavan da Fransa'ya gelerek Türkiye A Milli Takımına destek verdi ve dünkü maçı tribünden takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!