İşitme engelli sporcular mağdur durumda

Güncelleme Tarihi:

İşitme engelli sporcular mağdur durumda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 12:10

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, “Sporcularımız, ödül yönetmeliğinden dolayı mağdur durumda. Eğer bu konu da çözülürse, işitme engelliler sporunda hemen hemen tüm branşlarda dünyada en başarılı ilk üç ülkeden biri olacağımıza inanıyorum” dedi.

Aktaş, dünyanın önemli İşitme Engelliler Spor Federasyonları'ndan birisi haline geldiklerini ifade etti.

“Tabii, bu süreç çok kolay olmadı” diyen Aktaş, şunları kaydetti: “Bu süreçte bize hiçbir maddi ve manevi desteği esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüze, sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü biz, bugüne kadar hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı çekmedik. Bizim yaklaşık 10 yıldır istediğimiz hemen hemen tüm kaynaklar tarafımıza verildi. Bu kaynaklarla her türlü faaliyetimizi yürüttük.”

Aktaş, yalnız en son çıkan ödül yönetmeliğinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Sporcularımız, ödül yönetmeliğinden dolayı mağdur durumda. Ödülle ilgili sıkıntımız şu ki, yönetmelikte belli şartlar getirilmiş. Bu şartlar, bizim madalya alan sporcularımızın ödül almalarına engel olacak vasıfta. Örneğin, dünya şampiyonası 16 ülkeyle yapılıyor, kota var. Ama '20 ülke olursa ödül verilebilir' diye bir madde konmuş. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüze bu sıkıntımızı izah ettik. Düzeleceği konusunda sözlerimizi aldık. Çocuklarımızın mağdur edilmeyeceği hususunda bize her türlü bilgi verildi. Onun için bunu da çözeceğimize ve önümüzün açık olduğuna inanıyorum. Eğer bu konu da çözülürse, işitme engelliler sporunda hemen hemen tüm branşlarda dünyada en başarılı ilk üç ülkeden biri olacağımıza inanıyorum.”

-“Spor, engelliler için çok önemli bir olgu”-

Sporun, engelliler için çok önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti: “Spor, önemli bir engelli grubu için topluma kendini ifade etme aracı. Şöyle bir düşündüğümüz zaman, mili bir sporcu, işitme, bedensel, görme engelliyse, bunların toplumdaki durumları çok daha farklı oluyor. Evinden çıkamamış, toplumla kaynaşamamış bir engelli, sporla birlikte topluma çok rahat kaynaşabiliyor, kendini ifade ediyor. Bunun için biz, ülkemizde engelli sporunun çok daha ileri düzeyde gelişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

2013 yılı Temmuz ayında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya Yaz Oyunları'nda madalya sayısını en az iki kat artırmayı hedeflediklerini açıklayan Aktaş, bu doğrultuda tüm branşlarda farklı projeler geliştirdiklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!