Irak Okçuluk Milli Takımı'na Türk antrenör

Güncelleme Tarihi:

Irak Okçuluk Milli Takımına Türk antrenör
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 15:45

2008-2010 yılları arası antrenörlük yapan Vedat Erbay Irak Okçuluk Milli Takımı'nı 2016 Olimpiyatları'na kadar çalıştıracak. Erbay: "“Irak çok yeni bir takım, oyuncularının başarılı olma isteği benim bu takımı tercih etmemde etkili oldu"

Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası 2. Ayak Yarışları'na katılmak için Antalya'ya gelen Irak Okçuluk Milli Takımı'nın kamp hazırlıklarına yardımcı olan Erbay, daha sonra Iraklı yetkililerin isteği üzerine Irak Milli Takımı ile sözleşme imzaladı. Türk Okçuluğuna 1985 yılından 2008 yılına kadar milli sporcu olarak hizmet eden, Okçuluk Milli Takımı'nda 2008-2010 antrenörlük yapan Erbay, kariyeriyerine Irak Okçuluk Milli Takımı'nda antrenör olarak devam edecek. Erbay yaptığı açıklamada, sporculuk döneminde birçok başarıya imza attığını söyledi.

Antalya'da aktif olarak sporculuk yaşantısını sürdürdüğünü ancak bundan sonra antrenörlük kariyerine yeni kazanımlar katmak için Irak'ı çalıştırmayı kabul ettiğini ifade eden Erbay, "Irak Olimpiyat Komitesi yöneticileri ile her konuda anlaştık. Türkiye'yi, yeni görevimde en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Irak çok yeni bir takım, oyuncularının başarılı olma isteği benim bu takımı tercih etmemde etkili oldu. Irak Okçuluk Milli Takımı'nın olimpiyatlarda en iyi dereceye ulaşması için çaba göstereceğim" dedi. İlk altı ayın deneme süresi şeklinde geçeceğini anlatan Erbay, başarılı olması halinde 2016 yılına kadar takımın başında görev yapacağını kaydetti. Takımın oturması için hazırlık kampları yapacaklarını dile getiren Erbay, “İlk hazırlık kampımızı Irak'ın Süleymaniye şehrinde yapacağız. Tarihini belirlemek için gelecek hafta Bağdat'a gideceğim ve yetkililerle istişare edeceğim. Net programımız bundan sonra belli olacak” diye konuştu. “Eylül ayında Antalya'da yapılacak Dünya Şampiyonası ve ekim ayında düzenlenecek Arap Okçuluk Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmayı hedefliyorum" diyen Erbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak'ın dünya sıralamasındaki yerini daha yukarı taşımak için gayret göstereceğiz. Bana güvenen insanları mahcup etmemek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Okçulukta söz sahibi olan ABD, Güney Kore, Çin, İtalya ve Kolombiya gibi ülkelerin seviyesini en kısa zamanda yakalayacağımıza inanıyorum. Takımın başarılı olacağına çok inanıyorum çünkü yeni ve istekli bir takım.”

Erbay, Iraklı yetkililerin Süleymaniye ve Erbil'in güvenlik açısından daha sakin olduğunu ve çalışmaların buralarda yapılabileceğini söylediklerini belirterek, "Ben bu konuda herhangi bir çekince belirtmeden kendileri hassasiyetlerini iletti. Ben de saygı duyuyorum, kendileriyle istişare halinde olacağız ve bu sorunu aşacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!